Anasayfa /  Foto Galeri

Sivrisinek ve karasineklerden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Okyay yanıtladı

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber corona virüs ile ilgili en büyük endişelerden biri de karasineklerden, sivrisineklerden corona virüs bulaşıp bulaşamayacağı oldu. Özellikle corona virüsün dışkıda da tespit edilmesinden sonra dışkılara konan karasineklerin bulaşmaya yol açacağı çok konuşuldu. "Sineklerden korona bulaşır mı?", "Böcek ve sinek ile corona virüs taşınır mı?" sorularının cevabını Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Pınar Okyay verdi

Sivrisinek ve karasineklerden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Okyay yanıtladı - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Pınar Okyay, son dönemlerde tartışma konusu olan sivrisinek ve karasineklerin korona virüs bulaştırabileceği iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Sivrisinek ve karasineklerden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Okyay yanıtladı - Sayfa 2

Prof.Dr. Okyay, bulaşıcı hastalıklarla ilgili her zaman enfeksiyon zincirinden bahsettiklerini hatırlatarak, “Bu enfeksiyon etkeni taşıyan bir kaynak, bu bir insan, hayvan ya da herhangi bir ölü bir yüzey, eşya da olabilir.

Sivrisinek ve karasineklerden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Okyay yanıtladı - Sayfa 3

Buradan etkenin alınma yolu, bulaşma yolu, bu hastalığa açık olan kişi yani bu hastalık açısından sağlıklı, buna duyarlı olan kişi” diye konuştu.

Sivrisinek ve karasineklerden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Okyay yanıtladı - Sayfa 4

Enfeksiyonların bulaşma yollarına değinen Okyay, kan ile bulaş, zoonatik hastalıklar, hayvanlarla bulaş, gıdalarla bulaş, su ile bulaş gibi birçok seçenek olduğunu belirterek, "Covid-19'a özel biz şunu biliyoruz.