Anasayfa /  Sağlık

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce lekeleri tamamen geçer mi? İşte sivilce izlerine kesin çözüm...

Bir çok kişide ergenlik döneminde ortaya çıkan ve uzun yıllar boyunca geçmeyen sivilce lekeleri için aslında ilaçların yanı sıra çok sayıda doğal yöntem mevcut durumda. Cilt maskelerinin doğru seçimi ile evde uygulanabilen bu yöntemler sayesinde rahatsızlık veren lekelerden kurtulabilirsiniz. Sivilce izlerinizden kurtulmak ister misiniz? İşte sivilce izlerini geçiren maskeler...

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 15:47

Son zamanlarda neredeyse toplumsal bir sorun haline gelen sivilce ve sonrasında ciltte kalan sivilce izleri oldukça can sıkıcı sorunlardan biridir. Hemen hemen herkesin sivilceli geçirdiği bir dönemi olmakla beraber ardında kalan sivilce izleri de başlı başına apayrı bir sorun olarak devamında getiriyor!

 

Sivilce ve sivilce izlerinden kurtulmanın doğal yolları var mı? Sivilce izlerini gideren doğal maskeler neler? gibi sıklıkla sorulan soruların yanıtını sizler için bir araya getirdik. İşte evde hazırlayabileceğiniz doğal maskelerle sivilce izlerinden kurtulma yolları.

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN GÜL SUYU MASKESİ

Malzemeler; 100 ml gül suyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı E vitamini,

Nasıl yapılır? Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra pamuk veya kulak çöpü ile sivilce izlerinizin üzerine uygulayın yaklaşık 3-4 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

SİVİLCELERDEN KURTULMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI MASKESİ

Nasıl yapılır? 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağının üzerine 2 damla lavanta yağı damlatıp elde ettiğiniz karışımı sivilcenizin üzerine sürdükten sonra 20 dakika kadar bekletip ılık su ile durulayabilirsiniz.

SİVİLCELERİ YOK EDEN LİMON MASKESİ

Malzemeler; 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal 

Nasıl yapılır? Tüm malzemeleri karıştırın ve 3 dakika kadar ocakta kaynattıktan sonra yüzünüze sürebileceğiniz kadar soğuduktan sonra 15 dakika kadar cildinize sürüp beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

BAL MASKESİ İLE İZLERDEN KURTULUN!

Nasıl yapılır? Bir miktar balı sivilce izlerinizin olduğu bölgeye sürün. Yaklaşık 10 dakika kadar cildinizde bekleterek masaj yapın. Daha sonra 1 saat kadar cildinizde beklettikten sonra ılık su yardımı ile temizleyebilirsiniz.


Yorumlar