Anasayfa /  Yerel

Şırnak şehitleri anısına iftar programı düzenlendi

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde, bindikleri helikopterin kalktıktan kısa süre sonra düşmesi sonucu şehit olan 13 asker anısına iftar verildi.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2017 00:30

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde, bindikleri helikopterin kalktıktan kısa süre sonra düşmesi sonucu şehit olan 13 asker anısına iftar verildi.

Aralarında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 şehit için bir otelde düzenlenen iftara, şehit ve gazi aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, Tümgeneral Aydın ve arkadaşlarının şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını dile getirdi.

İftarın şehitler anısına düzenlendiğini ifade eden Su, şunları kaydetti:

"Aydoğan Paşa Şırnak’ta terörle mücadelede çok önemli katkılar sunmuş, çok başarılara imza atmıştır. İnsanlığıyla, askerliğiyle, nezaketiyle gönüllerde taht kurmuştur. Gerçekten Aydoğan Paşa mükemmel bir insandı. Yanında şehit olan diğer kardeşlerimiz de çok değerli şahsiyetlerdi. Hepsinin ruhu şad olsun. Hepsi bu ramazan ayında şehadet şerbeti içtiler. Mekanları cennet olsun. Rabbim bizi cennette buluştursun."

Daha sonra Vali Kamil Acun Külliyesi'nde 13 şehit için mevlit okutuldu, dua edildi.

Cami çıkışında cemaate şerbet ve tatlı ikram edildi.

Vatandaşlardan Veysi Asma, “Onlar Şırnak’ın, tüm Türkiye’nin şehitleri oldular. Hepimiz çok üzüldük. Tümen komutanımız çok değerli bir şahsiyetti. İnşallah bir daha böyle elim kaza yaşamayız. Başta ona ve diğer arkadaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Programlara 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve diğer yetkililer de katıldı.


Yorumlar