Anasayfa /  Foto Galeri

Sinemada haftanın filmleri (7 Şubat 2020)

Türkiye sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli olmak üzere 9 film sinemaseverlerle buluştu. İşte filmler hakkında detaylı bilgiler..

Sinemada haftanın filmleri (7 Şubat 2020) - Sayfa 1

Yırtıcı Kuşlar / Birds of Prey

Cathy Yan yönetti. Christina Hodson yazdı. Margot Robbie, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Bojana Novakovic, Ali Wong oynadı. Saydığım isimlerin hepsi de kadın. Süper kahramanlar da, dedektif de, yönetmen de, senarist de... Suicide Squad’ta Joker’in saf bir kötülüğe sahip olan arızalı sevgilisi rolünde boy gösteren Harley Quinn'in bu kez kırılgan, sevecen yanlarına, içsel mizahına bir yolculuk yapılacak. Film, kendin olabilmen, tam potansiyelini yaşayabilmen ve kendi benliğini tam anlamıyla gerçekleştirebilmen için seni nelerin engellediğini merak edercesine inceliyor. DC’nin kadın süper kahramanlarının hem acımasız hem de naif ruhuyla tanışacaksınız. Filmin kötüsü bu kez Ewan McGregor.

FRAGMAN İZLE:

Sinemada haftanın filmleri (7 Şubat 2020) - Sayfa 2

Peri / Ağzı Olmayan Kız

Can Evrenol ile Baskın ve Ev Kadını filmleri için bir araya gelmiştik. İşini ciddiye alan, film izlemeyi çok seven, merak eden ve hep öğrenen bir yönetmen Can Evrenol. Korku türünde çektiği filmler ile beni kendine hayran bırakan genç yönetmen bu kez kıyamet sonrası bilim kurgusu ile seyirci karşısına çıkıyor. Santraldeki patlamadan 10 yıl sonra, Büyük Dünya Savaşı devam ederken karantina altındaki bir kasabada yaşayan ve patlamadan dolayı ağızsız dünyaya gelen Peri’nin hayatta kalma mücadelesini anlatan filmde Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek,Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil, Mehmet Yılmaz Ak rol alıyor. 

FRAGMAN İZLE:

Sinemada haftanın filmleri (7 Şubat 2020) - Sayfa 3

Annelerimiz / Nuestras madres

Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası seçkisinde gösterilen ve Altın Kamera ödülünü kazanan filmi Cesar Diaz yönetiyor. Armando Espitia, Emma Dib, Aurelia Caal, Julio Serrano Echeverría, Victor Moreira’nın rol aldığı filmde yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği Guatemala’daki iç savaşın izlerini kendi aile geçmişini araştırmaya koyulan bir antropoloğun hikâyesi üzerinden sürüyor.

FRAGMAN İZLE:

Sinemada haftanın filmleri (7 Şubat 2020) - Sayfa 4

Humraz Cin Tarikatı

Tayfun Can Demirtaş’ın yönettiği film, arkeoloji tahsili yapan Tuğba'nın, Humraz isimli bir cin tarikatını araştırma sürecini anlatıyor. Bahar Günal, Muhittin Gündeşli, Enver Kurucan ve Duygu Gökçe oyuncu kadrosunda.

FRAGMAN İZLE: