Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

Türk sinemasına kral ve kraliçe seçilecek

"1. Sinema Güzeli Yarışması"nda Türk sinemasına kral ve kraliçe seçilecek.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2017 10:30

Vizyon Production, Bonne Vie dergisi, Bonart Ajans ve Antalya Holiday Medya iş birliğiyle düzenlenecek yarışmanın ayrıntıları, yarışmanın jüri üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında anlatıldı.

Organizasyon Komitesi Başkanı Atilla Kaplakarslan, yarışmanın, 150 başvuru yapılan Avrupa elemelerini şubat başında yaptıklarını ifade ederek, 2 kız ve 2 erkek adayı finale taşıdıklarını söyledi.

Türkiye genelinden 450 başvuru olduğunu ve başvuru almaya devam ettiklerini aktaran Kalpakarslan, elemeler sonucunda finale 14 kız ve 14 erkek aday bırakacaklarını dile getirdi.

Kalpakarslan, sinema ve dizi sektörünün, son 3 yılda Türkiye ekonomisinin yüzde 7'sine tekabül ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Böyle bir sektörün altı dolu bir kaynağı yoktu. Güzellik yarışmalarından beslenen bir sektördü. Büfede sandviç yiyen kız veya erkeğe, 'Sen ne yakışıklısın, ne güzelsin' deyip oynatıyorlardı. Bizim yarışmamız her sene gerçekleşecek inşallah. Finale kalanlara, Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi'nde kamera önü eğitimi aldıracağız. Yani eğitilmek üzere kral ve kraliçeler seçiyoruz."

 "Yarışmalar Yeşilçam'a birçok isim kazandırdı"

"1. Sinema Güzeli Yarışması"nın Jüri Başkanı, yapımcı Şükrü Avşar da mesleğe çok erken başladığı için sektörde tecrübesi olduğunu dile getirdi.

Yarışmanın uzun yıllar devam etmesini umduğunu kaydeden Avşar, "Bizim zamanımızda yarışmalar olurdu ve bu yarışmalardan Türk sineması çok oyuncular kazandı. Bu organizasyonda olmamın bir sebebi de budur. Çünkü şu an sinema, televizyondan besleniyor. Gönül ister ki sinema kendi oyuncularını ve kendi kadrosunu oluştursun. Böyle bir yarışmanın, zannediyorum Türksinemasına büyük faydası olacak." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya manevi destek sunan Film-San Vakfı Başkanı Engin Çağlar ise 1950'li yıllarda yayın hayatına başlayan "Ses" dergisinin yarışmasıyla Tamer Yiğit, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Ajda Pekkan, Selda Alkor, Tarık Akan gibi birçok ismin Yeşilçam'a kazandırıldığını hatırlattı.

Yeşilçam'ın o dönemlerinde oyunculuğun yarışmalar vasıtasıyla mümkün olduğuna vurgu yapan Çağlar, kendisinin de "Ses" dergisinin yarışmasıyla, 1968'de sinema hayatına atıldığını anlattı.

Çağlar, "1. Sinema Güzeli Yarışması"yla, o yıllardaki efsane yarışmaları güncellediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şimdi oyunculuk daha çok tiyatrodan, tiyatro okullarından gelenlerden oluşuyor ama sinema oyunculuğu başka, tiyatro oyunculuğu başka. Dizilerde görüyoruz. Hepsinin başarılı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Aradan sıyrılan ve çok başarılı olanlar da var. Bu yarışmada seçilenlerin çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü sinemayla ilgili dersler alıp, sinemayı öğrenecekler."

Jüride ünlü isimler 

Dereceye girenlerin önemli dizi ve sinema filmlerinde rol almalarını sağlamayı hedefleyen yarışmanın final gecesi 22 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Yarışmanın jürisinde, Engin Çağlar ve Şükrü Avşar'ın yanı sıra, Mehmet Yiğit Alp, Çağrı Bingüller, Salih Güney, Selma Güneri, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun ve Ömür Gedik yer alacak. İlk üç dereceyi paylaşacak kız ve erkek yarışmacılar, Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi’nden ücretsiz kamera önü oyunculuk eğitimi alacak.

Başvuru sonunda elemelerin ardından 12 Mart’ta kampa girecek 14 kız - 14 erkek finalist, kamp süresince uzman Psikolog Esra Özkeçeci denetiminde eğitim görecek. 

Yarışma kapsamında ayrıca, gala gecesine katılanların yanlarında getireceği kitap, spor ayakkabı ve eşofman takımı gibi eşyalar, TürkKızılayı, Engelsiz Yaşam Vakfı ve MNG Kargo işbirliğiyle, Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki 6-16 yaş grubu çocuklar için gönderilecek. 


Yorumlar