Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

Recep İvedik 6 Afrika nerede çekildi? Konusu ne ? Ne zaman vizyona giriyor?

Tüm zamanların izlenme rekorunu hala elinde tutan Recep İvedik serisinin yeni son filmi Recep İvedik 6 Afrika için heyecan dorukta. Peki detayları sır gibi saklanan Recep İvedik 6 nerede çekildi? Ne zaman vizyona girecek? Konusu ne? İşte Recep İvedik 6 Afrika filmi trhaberler özel haberi..

Abone ol
Abone ol 10 Kasım 2018 22:21

Tüm zamanların izlenme rekorunu hala elinde tutan Recep İvedik serisinin yeni son filmi Recep İvedik 6 Afrika için heyecan dorukta. Peki detayları sır gibi saklanan Recep İvedik 6 nerede çekildi? Ne zaman vizyona girecek? Konusu ne? İşte Recep İvedik 6 Afrika filmi trhaberler özel haberi..

Türkiye’nin en önemli doğal alanlarından biri olan ve içinde binlerce hayvan barındıran Karacabey Longoz’unda, ünlü komedyen Şahan Gökbakar, ‘Recep İvedik Afrika’yı çekti. Bambudan yapılan ve 100 bin TL’ye mal olan Afrika köyü, longozun güzellikleriyle birlikte havadan görüntülendi.

Şu an çay bahçesi olarak değerlendirilen Afrika köyü Karacabey Belediyesi’ne hediye olarak bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün koruması altında olan Karacabey Longuzu ziyaretçilerinin beğenisini sonbaharda da topluyor.

Recep İvedik 6 filmi setinin ardından rengarenk manzara

Bir tabiat harikası olan longoz ziyaretçilerini büyülüyor. Farklı habitat özelliklerini bir arada barındıran ve biyolojik çeşitlilik açısından son derece zengin olan Kocaçay Deltası ve Karacabey Longozu, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşleri, doğa kampları gibi farklı eko-turizm aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği nadir alanlardan.

Bölgede hayvancılıkla uğraşan ve Afrika köyünü işleten Hasan Güçlü, “Recep İvedik Afrika filmi burada çekildi. Çekimler bitince de burası Karacabey Belediyesi’ne bırakıldı. Belediyeden de biz alarak çay bahçesi, gözleme evi olarak işletmeye çalışıyoruz. Buraya ilgi vardı, ama filmin çekilmesinden sonra ziyaretçilerde artış oldu. Film yayına girdikten sonra daha da fazla insanın ziyaret edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Şahan Gökbakar Recep İvedik 6 Afrika filmini sır gibi saklıyor

Recep İvedik nasıl doğdu?

21 Şubat 2008’de vizyona giren, Şahan Gökbakar’ın oynadığı sinema filmi.

Recep İvedik karakterinin televizyonda tutmasının Şaban Gökbakar Recep İvedik filmini çekti. Filmin sadece fragmanı, Mart 2008 itibarı ile YouTube adlı video paylaşım sitesinde yaklaşık 5 milyon 750 bin kez izlendi.

Bu büyük ilginin ardından 21 Şubat 2008’de 230 kopyayla vizyona girdi.

İlk üç gününde 791.536 kişi tarafından izlenen Recep İvedik, Türkiye’de ilk 3 gününde en çok izlenen filmler sıralamasında ikinci sıraya yerleşmiştir.

17 günde 3 milyon 150 bin kişi tarafından izlendi.

Recep İvedik 2

Film homofobik olduğu gerekçesiyle “Recep İvedik” karakteri 2009 Hormonlu Domates ödülüne, kadın hakları ve cinsiyet ihlalinde bulunduğu için 2008 yılında ise Altın Bamya’ya layık görüldü.

33,4 milyon ₺ gişe yapan film Türkiye’de 4.4 milyon kişi tarafından izlendi.

Recep İvedik 3

12 Şubat 2010’da vizyona giren Recep İvedik 3 filminin yönetmenliğini Togan Gökbakar, yapımcılığını Faruk Aksoy üstlendi.

28.710.987,0 hasilat yapan Recep İvedik 3,  tam 22 hafta vizyonda kaldı ve toplam izleyici sayısı 3 milyon 325 bin 913 kişi oldu.

Recep İvedik 4

Recep İvedik 4 21 Şubat 2014 tarihinde vizyona girdi. Yönetmenliği ve senaristliği Togan Gökbakar üstlenen filmin yapımcılığını Emrah Çoban yapmıştır. Filmin ana karakterini Şahan Gökbakar canlandırmıştır.

Recep İvedik 5

Recep İvedik 6 Afrika dan önce çekilen filmi Togan Gökbakar’ın yönetti ve senaryosunu Şahan Gökbakar ile birlikte yazdığı Recep İvedik film serisinin beşinci filmi oldu. Filmin başrollerinde Şahan Gökbakar, Orkan Varan ve Deniz Ceylan yer aldı.

Film, 16 Şubat 2017’de vizyona girdi. İstanbul, Antalya ve Üsküp’te çekilen filmin yapımcılığını Çamaşırhane Film üstlendi.

Türkiye’de 7,4 milyon kişi tarafından izlenen ve 85,9 milyon hasılat yapan film, ülkenin en çok izlenen ve en çok gelir elde eden filmi oldu.

Recep İvedik 6 Afrika

Türkiye’nin en önemli doğal alanlarından biri olan ve içinde binlerce hayvan barındıran Karacabey Longoz’unda, ünlü komedyen Şahan Gökbakar, ‘Recep İvedik Afrika’yı çekti.

Bambudan yapılan ve 100 bin TL’ye mal olan Afrika köyü, Karacabey Belediyesi’ne hediye olarak bırakıldı.

Şahan Gökbakar ve ekibi Recep İvedik 6 Afrika filminin detaylarını sır gibi saklıyor. Tüm zamanların en çok izlenen Recep İvedik serisinin baş kahramanı Şaban Gökbakar kimdir?

Şahan Gökbakar, okul hayatına Ankara’da başladı ve ilk, orta, lise öğrenimini ODTÜ Koleji’nde tamamladı. ODTÜ Koleji’nden 1997-1998 eğitim döneminde Sosyal Bilimler Bölümü’nü bitirdi.

1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne 350 kişi arasında ilk dörde girerek başladı ve bu bölümden 2002 yılında mezun oldu.

Babası Osman Selçuk Gökbakar, Şahan’ın 8. yaş gününde (22 Ekim 1988) günü bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kariyeri

Mezuniyeti’nden sonra İstanbul’a yerleşen Gökbakar, bir süre çeşitli reklam seçmelerine katılarak şansını denedi.

Sonrasında “Zıbın” isminde bir program hazırladı ve bu program 2003’ü 2004’e bağlayan yılbaşı gecesi tv8’de yayınlandı.

Zıbın programında çoğu reklam ve olayları alaya alırken mizah ve düşünceyi birleştirmişlerdir.

Ayrıca TRT 1’de pazar günleri canlı yayınlanmış “7. Gün” programında beş hafta boyunca sunuculuk yaptı.

Ardından daha önce Kamil Güler’in sunduğu Zoka isimli gizli kamera yarışma programının sunuculuğunu ve oyunculuğunu yapmaya başladı ve 13 bölüm devam ettirdi.

Zoka’dan sonra yine tv8’de Alper Mestçi ile beraber “Dikkat Şahan Çıkabilir” isminde bir antimedya-skeç şov hazırladı ve bir sezonu 15 bölüm ile geride bıraktı.

Özellikle yaptığı Recep İvedik, Bülent Binbaş ve Küçük Oskar tiplemeleriyle ilgi çekti. 2007 yılında NTV’de yayınlanan Kime Diyorum Ben adlı reality show programını hazırlamıştır.

2008’de vizyona giren ve “Dikkat Şahan Çıkabilir” programındaki tiplemelerden biri olan Recep İvedikfilmi Türk sinema tarihinde en fazla izlenen filmlerden biri oldu.

Ayrıca Kanal 1’de 4 bölüm olarak rol aldığı Kolay Gelsin adlı doğaçlama sitkom yayınlandı.

Selin Ortaçlı ile evli olan Şahan Gökbakar’ın Deniz Efe adında bir oğlu, Ela isminde bir kızı var.


Yorumlar