Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

Emin Alper'e Avrupa'dan ödül!

1971 yılından bu yana verilen ‘Sanat Büyük Ödülü’ne Tepenin Ardı, Abluka filmlerinin yönetmeni senarist Emin Alper layık görüldü. Emin Alper'in basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Çok gurur verici bir ödül ama hakkıyla sevinemiyorum. Umarım Türkiye barışın hâkim olduğu özgür bir ülke olur ve hep birlikte seviniriz” dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2017 19:39

Yönetmen ve senarist Emin Alper, Avrupa’nın en eski kültürel kurumları arasında yer alan Berlin Güzel Sanatlar Akademisi tarafından ‘Büyük Sanat Ödülü’ne layık görüldü.

Deutche Welle’de yer alan haber göre akademi Alper’e ödülü yönetmenin ‘Tepenin Ardı’ ve ‘Abluka’ filmleri dolayısıyla verdiğini açıkladı.

15 bin avro tutarındaki ödülün 18 Mart’ta Berlin Belediye Başkanı Michael Müller tarafından Emin Alper’e takdim edileceği belirtildi.

Emin Alper’in her iki filmini ‘olağanüstü bir sinema diliyle’ perdeye yansıttığını belirten jüri, kahramanlarının iç dünyalarından yola çıkarak, Türk toplumunda yaşanan günlük şiddet ortamında Alper’in anlamlı tablo oluşturmayı başardığını kaydetti.

Alper ilk uzun metrajlı filmi ‘Tepenin Ardı’yla, 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde prestijli Caligari Ödülü’nü kazanmıştı.

‘Abluka’ filmiyse 72. Venedik Film Festivali’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Kaynak: Diken


Yorumlar