Anasayfa /  Foto Galeri

Simpsonlar'ın kehanetleri! Koronayı da mı bildi? Tom Hanks detayı...

ABD'de yayınlanan ve bazı olayları önceden tahmin etmesiyle bilinen The Simpsons dizisinin koronavirüsünü de önceden bildiği iddia edildi. Dizide yer alan Tom Hanks detayı ise izleyicilerde büyük bir şaşkınlığa neden oldu.

Simpsonlar'ın kehanetleri! Koronayı da mı bildi? Tom Hanks detayı... - Sayfa 1

Tom Hanks

Dünyanın en ünlü animasyon dizisi Simpsonlar (The Simpsons) yine bir kehanet söylemiyle gündemde. Hayranları, dizinin, Tom Hanks’in corona virüse yakalanacağını önceden tahmin ettiğine inanıyor. Dizinin 2007 yapımı TV filmi versiyonunda Tom Hanks bir reklam filmi sahnesinde görülüyor.  Reklamda Büyük Kanyon sıkıcı olduğu için yerine konan yeni Büyük Kanyon tanıtılıyor. Hanks reklamda “ABD hükümeti güvenilirliğini kaybetti, o yüzden benimkini ödünç alın” mesajı veriyor. Aktör ardından, “Ben Tom Hanks, beni şahsen görürseniz lütfen beni bırakın” diyor.

Teori, diğer kehanetlere göre gerçek hayattan biraz uzak kalsa da dizinin sıkı hayranları Tom Hanks’li bölümü Simpsonlar’ın tahminleri listesine ekliyor.

Simpsonlar'ın kehanetleri! Koronayı da mı bildi? Tom Hanks detayı... - Sayfa 2

Kripto para

Daha sonra gerçeğe dönüşen olay örgülerini önceden ele almasıyla ünlü Simpsonlar (The Simpsons) animasyonu dizisi, kripto para konusunda gelecek hakkında yorumda bulundu.

Dizinin 31. sezonunda Frinkcoin adlı bölümünde, kripto para birimlerinin ve blockchain’in nasıl çalıştığını açıklamak üzere konuk yıldız olarak Big Bang Theory dizisinden Jim Parsons yer aldı. Şarkı ve dansla kripto para biriminin geleceğini anlatan dizide şöyle denildi: “Her gün geleceğin parası olmaya bir adım daha yaklaşıyorum. Cüzdanında değil, senin bilgisayarındayım!”

Simpsonlar'ın kehanetleri! Koronayı da mı bildi? Tom Hanks detayı... - Sayfa 3

Jim’in konuşmasının sonunda ekrana bir bilinçaltı mesajı yansıdı ve kripto para birimlerinin nasıl çalıştığı şu sözlerle açıklandı: “Kripto para birimlerinden bahsederken ‘Cryptocurrency’ kelimesini tekrar tekrar kullanmak, acemi biri olduğunuzu gösterir. Tam bir kripto para yığını… Bu sistemde, ek kripto para birimleri oluşturmak için kurallar tanımlanmıştır. Geleneksel para birimi gibi üretilebilir veya rastgele oluşturulur veya hepsi LeBron'a [James] verilir.” 

Bölümde yer alan sözlerle Simpsonlar’ın bir kez daha geleceği tahmin etmiş olabileceği düşünüldü.

İşte Simpsonlar'ın diğer kehanetleri...

Simpsonlar'ın kehanetleri! Koronayı da mı bildi? Tom Hanks detayı... - Sayfa 4

Corona virüs

Simpsonlar dizisinin sadık seyircileri, animasyon komedinin corona virüse yıllar önce yer verdiğini düşünüyor.

Dizinin 1993’te yayınlanan bir bölümünde, Japonya’dan yayılan Osaka Flu adlı virüsten söz ediliyor.