Anasayfa /  Dünya

Simpsonlar'ın kehaneti gerçek mi oluyor? Trump gerçekten ölecek mi?

ABD başkanı Donald Trump; sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada korona virüs olduğunu duyurdu. Twitter’da yapılan Simpsonlar konulu paylaşımlar ile tekrar gündemde yerini aldı. Küresel olaylar daha meydana gelmeden önce işlenen iddialar ile efsaneleşerek yerini alan Simpsonlar; gerçekten de Donald Trump’ın ölümünü tahmin mi ettiler?

Abone ol
Abone ol 02 Ekim 2020 22:22

ABD başkanı Donald Trump; seçimlerde yeniden aday olması için tam 33 gün kadar kısa bir süre kala eşi ile beraber korona virüs salgınına yakalandı.  Covid – 19 testleri pozitif çıktığı için karantinaya girdiklerini sosyal medya hesabından açıkladı. Donald Trump; yaşı ile büyük risk grubunda olması, bu salgın ile beraber hayatını kayıp edeceğine yönelik ister istemez söylentilerin artmasına neden oluyor. Bu durum sadece söylenti olarak değil, komplo teorilerini de beraberinde getiriyor.

Simpsonlar sahnesi gerçek mi?
Twitter ülke gündeminde, Simpsonlar etiketi en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Dizide Donald Trump’ın ölümüne dair iddiaların yer aldığı sahneye de dikkatleri çekti. Bu sahne içerisinde Donald Trump’ın tabut içerisinde olduğunu ve tabutun üstünde de 2020 tarihinin yazdığı dikkatleri çekiyordu.


Bir yandan da Donald Trump’ın hayatını kayıp etme ihtimalleri de yeniden gündemde olmasına dair yapılan paylaşımların çizimleri, aslında Simpsonlar’ın herhangi bir bölümü içerisinde de bulunmuyor. Her ne kadar paylaşılan sahne diziden bir bölüm olarak anlatılsa bile diziden bir kesit olmadığı ve anomin grafikerin Simpsonlar çizgileri ile beraber oluşturduğu bir görsel olarak dikkatleri çekiyor.

Ülkemiz içerisinde yayın hayatına devam eden Teyit.Org’un yurt dışında yer alan versiyonu olarak dikkatleri çeken Snopes, daha önce de bu görselin temelinde araştırmalarına devam etmiş ve bulduğu detayları paylaşmıştı. Snopes’e göre bu durum ilk olarak 2017 yılının şubat ayında yine Donald Trump için ölüme dair gelen iddialar ile beraber viral olarak yer alan bu görüntü, ilk olarak 4chan.org formu ile beraber ortaya çıkmış oldu. Bu süreçlerin ardından da İspanyol Youtube kanalı Babadun tarafından gelen kullanıcılar ile viral olarak dikkatleri çekti. Bu sayede tüm dünya ve ülkemiz içerisinde ne zaman Trump’ın hayati olarak yer alan durumu konuşulacak olsa bu durum sosyal medya içerisinde paylaşılmaya da devam ediyor.

Donald Trump gerçekten ölecek mi?
Donald Trump’ın korona virüs salgınlarına yakalanması ile beraber bu durum yeniden sosyal medya hesapları içerisinde asılsız bir şekilde viral olarak yerini aldı. Bu Simpsonlar için gelen iddialar ile aslında yanlış olan bilgilerin sosyal medya içerisinde ne kadar kolay bir şekilde yayılacak olduğunu da kanıtlıyor. webtekno.com tarafından gelen haberlere göre de muhtemelen olan paylaşımlarına devam eden hesap sahipleri ise Simpsonlar dizisini de takip etmeden daha başka yerlerden alınan bilgilere göre de asılsız olan paylaşımlarına devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları, bu olayları oldukça gizemli buluyor.

Şu an sadece pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıkladı. Buna karşın seçim adaylığı için sadece 33 gün kadar kısa süre kalan durumlarda neler olacağı merak ediliyor. En kısa sürede sağlığına kavuşması umut ediliyor olsa bile; gelen bu paylaşımlar bir gerçeği mi – tahminleri mi yoksa saçma sapan durumları mı yansıtıyor merak ediliyor. Donald Trump sağlık durumu ile ilgili şu an en ufak bir açıklama gelmese bile yaşından dolayı risk grubunda olan kesim içerisinde yer alması akıllarda farklı soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor.

Yorumlar