Anasayfa /  Foto Galeri

Sıkıldığımızda zaman neden yavaş akar? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler)

Sıkıldığımızda zaman neden yavaş akar? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler) - Sayfa 1

Savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir, kaç tane burun deliğimiz var, Evren ne renktir, Napolyon’un en aşağılayıcı yenilgisi neyle ilgilidir, Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler... Beynimizde yer alan anıların depolandığı hipokampüste mini 'zaman damgalarını' tetikler, böylece olayların ne zaman gerçekleştiğini biliriz Ancak uyarılmamışsa bu sinyaller bulanıklaşır. Bu da bizim zamanın yavaş aktığını hissetmemize neden olur

Sıkıldığımızda zaman neden yavaş akar? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler) - Sayfa 2

BEYNİ BÜYÜK OLANLAR DAHA MI ZEKİ? İngiliz ve Hollandalı bilim insanları 13 bin 600 kişi üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, beyni ortalamadan büyük olan kişilerin hafızaları daha kuvvetli, mantık yürütmekte de daha iyiler ancak bu kişilerin daha zeki olduğunu gösteren bir veri bulunmuyor.

Sıkıldığımızda zaman neden yavaş akar? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler) - Sayfa 3

DÜNYA'DA YAŞAYAN HERKES AYNI ANDA ZIPLARSA NE OLUR? 2011'de Japonya'da gerçekleşen deprem bile günleri yaklaşık 0.0000018 saniye kısalttı. Peki Dünyada yaşayan herkes aynı anda zıplarsa ne olur? Bu soruya cevap bilim insanı Randall Munroe'dan geldi.

Sıkıldığımızda zaman neden yavaş akar? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler) - Sayfa 4

Herkesin aynı anda 30 santim yüksekliğe zıplayıp geri indiği düşünülse bile, Dünya'nın yerini 1 hidrojen atomunun büyüklüğünün 100'de 1'i kadar değiştirebiliyoruz, o da çok kısa bir süreliğine, Dünya geri eski yerine neredeyse anında geliyor.