Anasayfa /  Foto Galeri

Sıkı kalça ve bacaklar için bunları yapın!

Sıkı kalça ve bacaklar için bunları yapın! - Sayfa 1

Evde yapabileceğiniz kalça ve bacak hareketleri ile yaza hazırlanın! (Hazırlayan: Pelin Baruönü) Siz daha kış aylarının rehavetini (ve fazla kilolarını!) üzerinizden atamadan, şort-mayo sezonu kapımıza dayandı bile. Hemen moraliniz bozulmasın sakın. Evde, günde en fazla 15-20 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz bu 6 direnç egzersizi ile kalça ve bacaklarınızı sıkılaştırmak ve yaza formda girmek sandığınızdan daha kolay. Hem bu sayede, kalbinize de çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız. Kalp sağlığı ve fazla kilolardan kurtulmanın vazgeçilmezi olan '’kardiyo’' egzersizlerini (tempolu yürüyüş, koşu, bisiklet) sakatlanmadan ve hakkını vererek yapabilmenin en önemli şartı, bacak ve kalça kasları ile diz bağlarının güçlü ve kondisyonlu olması. Direnç egzersizlerine düzenli olarak devam ederseniz, kardiyo egzersizlerinin de süre ve zorluk derecesini zamanla arttırabilir, ve bu sayede metabolizmanızı hızlandırarak, vücudunuzun daha çok yağ yakmasını sağlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey kendiniz ve bolca motivasyon!

Sıkı kalça ve bacaklar için bunları yapın! - Sayfa 2

Squat Ayakta dik olarak durun ve bacaklarınızı kalça genişliğinde yanlara doğru açın. Sırt ve belinizi sabit tutarak, sanki sandalyeye oturuyormuş gibi, yere doğru çömelin. Ağırlığınızı topuklarınıza verin ve diz kapaklarınızın ayak uçlarını geçmemesine dikkat edin. Dizleriniz ayaklarınızla aynı hizada ve kalçanız yere paralel olmalı. 15-20 defa tekrarlayın.

Sıkı kalça ve bacaklar için bunları yapın! - Sayfa 3

Lunge Dik olarak durun, ayaklarınızı yan yana getirin. Sağ ayağınızla öne doğru bir adım atın (çok büyük değil, ortalama bir adım olmalı), ve her iki bacağınızı da dizlerden 90 derece kırın. Sağ ayağınızı başlangıç pozisyonuna geri getirdikten sonra sol ayağınızla öne doğru bir adım atın. 15-20 defa tekrarlayın.

Sıkı kalça ve bacaklar için bunları yapın! - Sayfa 4

Köprü Düz bir zemine uzanın, kollarınızı iki yana uzatın ve dizlerinizi bükün. Ayaklarınızı zemine sağlam bir şekilde basarak, kalçanızı yerden mümkün olduğunca yukarı kaldırın. Hareket esnasında popo kaslarınızı iyice sıkın. 25-30 defa tekrarlayın.