Anasayfa /  Ekonomi

Halkbank'tan şaşırtan kur oranına ilk açıklama geldi!

Halkbank'ın internet sitesinde yayınlanan döviz kuru oranları vatandaşların kafasını karıştırdı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi ve vatandaşlar sosyal medya platformu twitter'da bu durumu konuşuyor. Konuyla ilgili birden fazla yorum bulunuyor. Halkbank'tan yaşanan olayla ilgili ilk açıklama az önce geldi. Yapılan açıklama " 3.parti biz yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış" denildi.

Abone ol
Abone ol 01 Eylül 2018 02:30

Halkbank'tan şaşırtan kur oranına ilişkin yapılan açıklamada "Bakamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satılma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3.parti biz yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinin kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemler derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım - satım işlemlerine tekrar açılacaktır. Kamuoyunuın bilgisine saygıyla sunulur"  diyerek yaşanan durumu açıklayan bir bilgi paylaştı.

İşte o açıklama; 

Neler yaşandı! Halkbank'tan şaşırtan kur oranı: Dolar 3,72, Euro 4,32

Halkbank'ın internet sitesinde yayınlanan döviz kuru oranları vatandaşların kafasını karıştırdı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. Halkbank'tan konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Diğer bankalarda dolar 6,50 euro ise 7,60 seviyelerindeyken Halkbank'ın internet sitesinde dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. Halkbank'ın sitesine şu an erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamıyor. Halkbank'tan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

HALKBANK'IN DÖVİZ ORANLARI SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Halkbank'ın yayınladığı döviz kuru oranları sosyal medya kullanıcıların da dikkatini çekti. Sosyal medya kullanıcıları Halkbank'ın sosyal medya hesabına mesajlar göndererek durumun fark edilmesi için çaba sarf etti.

DÖVİZ İŞLEMLERİ DURDURULDU

Halkbank'ın mobil uygulamasıyla işlem yapmak isteyen vatandaşlar ise "Döviz ve altın işlemleri geçici olarak durdurulmuştur." mesajıyla karşılaştı.




Etiketler kur oranı
Yorumlar