Anasayfa /  Ekonomi

Sigaraya zam geldi mi? Şirketten sigara zammı açıklaması…

Son zamanlarda iğneden ipliğe her şeye sık sık zam geliyor. Özellikle sigara ve alkole gelen zamlar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Sosyal medyada sigaraya yeni bir zammın yolda olduğu iddiaları üzerine vatandaşlar araştırmaya koyuldu. British American Tobacco şirketi sigara zammı hakkında bir açıklama yayınladı.

Abone ol
Abone ol 27 Ağustos 2019 11:18

Sigara fiyatlarına son olarak geçtiğimiz hafta 50 kuruş ile 1 TL arasında zam geldi. Sigara fiyatlarında asgari maktu tutarı geçtiğimiz hafta yayımlanan kararname ile değişti. Cumhurbaşkanlığı kararında asgari maktu tutarı yüzde 35 oranında arttırıldı ve en ucuz sigara paketi 12 TL’ye kadar yükseldi. Ancak yetkililer tarafından sosyal medyada yer alan yeni bir zam olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı söyleniyor.

İşte British American Tobacco şirketinden dün gece yapılan açıklama:Bugün bazı sosyal medya hesaplarından British American Tobacco Türkiye ürünlerine zam yapılacağı şeklinde verilen haberler ve sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görseller ile servis edilen, ne amaçla yapıldığını anlayamadığımız bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.




Yorumlar