Anasayfa /  Ekonomi

Sigara ve Alkole Zam Kapıda: Sigara İçin Beklenen Fiyat Artışı Açıklandı

TTBP Başkanı Aybaş, yakın zamanda tütün ürünlerine ve alkollü içeceklere gelmesi beklenen zammı açıkladı.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2021 09:14

TTBP Başkanı Aybaş, yakın zamanda tütün ürünlerine ve alkollü içeceklere gelmesi beklenen zammı açıkladı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tütün ürünleri ve alkole gelecek zamların haberini verdi. Şu anda yetkili mercilerden bu konuda bir açıklama gelmiş olmasa da Aybaş, “zam gelmemesi imkansız, sigaraya en az 2 TL” dedi.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda alkol ve sigaraya zam beklendiğini ifade etti.

TTBP Başkanı Özgür Aybaş, sigara ve alkole maliyet ve kur zammının yolda olduğunda bahsetti. Alkole ödenen ÖTV’nin de artacağını belirten Aybaş, sigaranın yaşayacağı fiyat artışı için şu ifadeleri kullandı: "Zam oranı en az 2 TL ama 3-5 TL de konuşuluyor. Sigaralar 20 TL'yi geçecek.”

Aybaş, zam gelmemesinin imkansız olduğunu belirtti açıklamalarına stokçuluk üzerinden devam etti. “Şimdi şu şekilde alkol içecekleri ithal olduğu için ve genelde ithalatta sıkıntı olduğu için bir çok firmada da ürün yok. Kısıtılı alabiliyoruz. Stokçuluk olduğunu düşünmüyoruz." şeklinde konuşan Aybaş, farklı sektörlerde de yaşanan 'ürün yok' durumuna vurgu yaptı.

Zamların kaçak ve merdiven altı sigara ve alkol tedarikçilerine rağbeti de artıracağını tahmin eden Özgür Aybaş, "Tekel bayiler olarak biraz sosyoloğuz. Zamlardan dolayı kaçak artacak. Etil alkolden dolayı ölümler başladı. Zam olmaması imkansız. Bu durum kaçağı ve merdiven altını arttıracak" ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

 

 

Yorumlar