Anasayfa /  Foto Galeri

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 23 Aralık 2020 hava durumu

Yılın son günlerinde herkes kar yağışı yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor. Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarılar sonrası yurdun bazı bölgeleri beyaza büründü. Vatandaşların internette aradığı İstanbul'da hava nasıl olacak? Ankara'da hava nasıl olacak? İzmir'de hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak? sorularının cevabı haberin detayında. İşte 23 Aralık 2020 Çarşamba hava durumu tahminleri...

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 23 Aralık 2020 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Sinop, Tokat, Erzincan ve Bingöl çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağış alan kıyı kesimler ile Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile sabah saatlerinde Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 23 Aralık 2020 hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

 İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; mevsim normalleri civarında; kuzey ve iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 23 Aralık 2020 hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle batı ve kuzeybatı; Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 23 Aralık 2020 hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Ağrı çevreleri, Iğdır'ın güney ve batı kesimleri, Van'ın kuzey ve güney kesimleri ile sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerin (Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Hakkari) 1000 metre üzeri rakımlı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.