Anasayfa /  Foto Galeri

Sıcak havalara aldanmayın! Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 Mart hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı diğer bölgeler parçalı bulutlu bir gün geçirecek. Hava sıcaklıkları iç Ege'de 3-5 derece artarken, orta Karadeniz'de 2-4 derece düşmesi bekleniyor. İşte 30 Mart Çarşamba il il hava durumu...

Sıcak havalara aldanmayın! Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kastamonu, Çankırı, Muş, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Sıcak havalara aldanmayın! Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: İç Ege'de 3 ila 5 derece artacağı, orta Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, Marmara'da yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Sıcak havalara aldanmayın! Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Sıcak havalara aldanmayın! Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.