Anasayfa /  Foto Galeri

Sıcak hava Koronavirüsü durdurabilecek mi?

ABD ve Kanada’da yapılan iki ayrı araştırmaya göre, hava sıcaklığının yükselmesi salgınını frenlemeyecek. Araştırmacılar yapılıyor. .

Sıcak hava Koronavirüsü durdurabilecek mi? - Sayfa 1

ABD'de MIT ve Kanada’da Toronto Üniversitesi tarafından yapılan iki farklı  araştırmada sıcak havanın yeni tip corona virüsü  yayılma ve enfekte etme beceresinde bir değişikliğe neden olmadığı ortaya konuldu.

Sıcak hava Koronavirüsü durdurabilecek mi? - Sayfa 2

Toronto Üniversitesi'nden araştırmacılar, mart ayından bu yana ABD ve Kanada'da görülen 375 bin 600'den fazla Covid-19 vakasını inceledi.

Sıcaklık, nem, okulların kapatılması, kitle toplantılarının kısıtlanması ve sosyal mesafenin hastalığın yayılması üzerindeki etkisini karşılaştırdılar.

Sıcak hava Koronavirüsü durdurabilecek mi? - Sayfa 3

Kanada Tabipler Birliği dergisinde yayımlanan çalışmada, hava sıcaklığının artmasına rağmen, coronavirüs vakalarının azalışı arasında kaydadeğer bir ilişki bulunamadı.

Sıcak hava Koronavirüsü durdurabilecek mi? - Sayfa 4

'Salgını yavaşlatan tek unsur karantina önlemleri '

Toronto Üniversitesi’nden Profesör Dionne Gesink, konuya ilişkin “Yaz corona virüsü ortadan kaldırmayacak. İnsanların bunu bilmesi önemli.

Öte yandan, bir bölgede halk sağlığı müdahaleleri ne kadar çok olursa, salgını yavaşlatma etkisi o kadar büyük olur.

Okul kapatmaları, kalabalık toplantıların yasaklanması va karantina müdahaleleri gerçekten önemli, çünkü şu anda salgını yavaşlatan tek şey bunlar” açıklamasını yaptı.