Anasayfa /  Güncel

Afrin şehitlerimizin kimlikleri belli oldu! İşte şehit ateşi düşen illerimiz!

Afrin’de stratejik bir tepeye sızmak isteyen 100 terörist etkisiz hale getirildi. 8 askerin şehit olduğu çatışmada, 13 asker de yaralandı! Genelkurmay Başkanlığı, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 8 güvenlik görevlisinin şehit, 13 yaralı olduğunu açıkladı! İşte Afrin şehitlerimiz ve şehit ateşi düşen illerimiz!

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2018 06:51

 İşte Afrin şehitlerimiz ve şehit ateşi düşen illerimiz! Afrin kırsalındaki çatışmadaki  şehitlerimiz ve yaralılarımızın isimleri ,hakındaki bilgiler ve tüm detaylar içihnhaberin galerisini tıklayın.

Zeytin Dalı Harekâtı'nın 41. gününde Afrin'in batısındaki Racu kırsalında bulunan Keltepe'de tünellerden sızmaya çalışan PYD/ PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Havanın sisli olmasından yararlanan yaklaşık 100 kişilik terörist grup dün sabah iki noktadan 1083 rakımlı Keltepe'ye sızmak istedi. Tünellerden çıkan kalabalık terörist grupla kıyasıya çatışmaya giren Mehmetçik, canı pahasına tepeyi savundu. Şiddetli çatışmada şehit ve gaziler veren Mehmetçik stratejik öneme sahip Keltepe'yi teröristlere bırakmadı.

Hain saldırının ardından bölge güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı. Savaş uçakları ve ATAK helikopterleri de terör hedeflerine bomba yağdırdı. Çatışmaların ardından sızmaya çalışan teröristlerin tamamının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Çatışmada yaralanan askerler helikopterlerle hastanelere kaldırıldı.

TSK: 8 ŞEHİT, 13 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Genelkurmay Başkanlığı, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 3 güvenlik görevlisinin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece şehit sayısı 8'e, yaralı sayısı ise 13'e ulaştı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada şöyle denildi:



"Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."


Yorumlar