Anasayfa /  Foto Galeri

SGK'ya girip mutlaka kontrol edin! Ödenen maaşlar geri alınıyor! Bu harf varsa sıkıntı çıkabilir!

Bu haber SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı kapsamında emekli olan ya da olacak olan tüm vatandaşların ilgilendiriyor! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sahte sigorta bildirimlerini engellemek adına kontroller yapıyor ve bu işyerleri için S (sahte), Ş (şüpheli) ve K (kontrollü) şeklinde kodlamalar yapıyor. Denetimler neticesinde hizmetlerin sahte olduğu tespit edildiği anlar maaşlar kesiliyor. Ayrıca verilen aylıkların iadesi de talep edilebiliyor. İşte haberin detayları...

SGK'ya girip mutlaka kontrol edin! Ödenen maaşlar geri alınıyor! Bu harf varsa sıkıntı çıkabilir! - Sayfa 1

SGK hizmet dökümüne baktığınız zaman primlerinizin yanında bazı harfler bulunuyor. Eğer bu harfler sizde de var ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşları kesebiliyor. Peki bu harfler ne anlama geliyor? Emekli maaşı kesilen ne yapmalı?Kaynak: SGK, SSK Bağ-Kur'lular aman dikkat! Emekli maaşınız bir anda kesilibiyor! E-devlet üzerinden acilen kontrol edin! 

SGK'ya girip mutlaka kontrol edin! Ödenen maaşlar geri alınıyor! Bu harf varsa sıkıntı çıkabilir! - Sayfa 2

Çalışma hayatında olan işçiler ya da emekli kişiler için sigorta dökümünü büyük önem teşkil ediyor. 4/A, 4/B ve 4C emeklilerin sigorta durumu tek tek kontrol ediliyor ve eğer bu harfler varsa maaşlar kesilebiliyor. Çalışılan işyerinin şüpheli, sahte veya kontrollü olarak belirlenmesi ilerleyen günlerde sizler için sıkıntıya neden olabilir. Çünkü bir işyeri için ş yani şüpheli kodu eklendiği zaman kontrol süreci başlatılıyor. Yapılan kontroller neticesinde bildirilen hizmetin sahte olduğu tespit edilirse maaşlar kesilebiliyor.

SGK'ya girip mutlaka kontrol edin! Ödenen maaşlar geri alınıyor! Bu harf varsa sıkıntı çıkabilir! - Sayfa 3

MAAŞINIZ KESİLEBİLİR

e-Devlet'ten hizmet dökümünüze baktığınızda sigorta prim listenizde bazı harfler görüyorsanız aman dikkat! Çünkü bu harfler emekliliğinizi ya da sigortanızı iptal ettirebilir.

SGK'ya girip mutlaka kontrol edin! Ödenen maaşlar geri alınıyor! Bu harf varsa sıkıntı çıkabilir! - Sayfa 4

HİZMET DÖKÜMÜNDEKİ HARFLER NE ANLAMA GELİYOR?

Hizmet dökümünde gördüğünüz 'Ş' harfi, sizi sigortalı bildiren iş yerinin şüpheli iş yeri kapsamında olduğu ve iş yeri hakkında denetim/inceleme yapılacağı anlamına gelir.