Anasayfa /  Foto Galeri

SGK'dan tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı! Bu mesajı alanlar dikkat...

Sosyal Güvenlik Kurumu özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda; SGK tarafından çalışana kısa mesaj ile bilgi verilecek. Ayrıca işverene de uyarı yapılacak. İşte tüm detaylar...

SGK'dan tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı! Bu mesajı alanlar dikkat... - Sayfa 1

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda sosyal güvenlikte gelecek yıl alınacak önlemler ve yapılacaklar detaylı şekilde yer aldı.

SGK'dan tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı! Bu mesajı alanlar dikkat... - Sayfa 2

Sosyal güvenlikte gelecek yıl alınacak önlemler ve yapılacaklara ilişkin alınan karar doğrultusunda farkındalığı arttırmaya yönelik programlar uygulanacağı Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programı’nda yer buldu.

SGK'dan tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı! Bu mesajı alanlar dikkat... - Sayfa 3

Buna göre Özel sektör çalışanları için programda çok kritik bir detay ortaya çıktı. Yıllık programda Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından ücreti azalan çalışanlara uyarı mesajı gönderileceği öğrenildi.

SGK'dan tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı! Bu mesajı alanlar dikkat... - Sayfa 4

Yıllık programın 268’inci maddesinde yer alan karara göre, ülke genelinde kayıtlı istihdamın önemi hakkında ilgili taraflara sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılacağı aktarıldı.