Anasayfa /  Foto Galeri

SGK'dan genelge! O aylıklara zam geldi

SGK, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine ilişkin genelge yayınladı. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak.

SGK'dan genelge!  O aylıklara zam geldi - Sayfa 1

Yaşlılık, malüllük ve ölüm aylıklarıyla ilgili yeni düzenleme yapıldı. SGK'nın genelgesine göre, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak.

SGK'dan genelge!  O aylıklara zam geldi - Sayfa 2

SGK'dan malullük, yaşlılık ve ölüm aylığı alanlara sevindiren haber geldi. Emekli maaşının 1500 liraya çıkarılmasının ardından SGK; malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine açıklama getirdi. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacak, ancak kardeşler gibi hisseli olunan durumlarda hisse payı dikkate alınacak.

SGK'dan genelge!  O aylıklara zam geldi - Sayfa 3

SGK'nın yayımladığı genelgede, en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkaran düzenlemenin, 2020 Nisan döneminden itibaren uygulamaya alındığı hatırlatıldı.

SGK'dan genelge!  O aylıklara zam geldi - Sayfa 4

Hem bu kanun, hem bu kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre bağlanmış ve bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının ek ödeme dahil dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacağı belirtildi.