Anasayfa /  Güncel

SGK'dan 48.000 TL evlilik ikramiyesi ödeneği! yaş sınırı yok!

SGK, evlilik hazırlığı içinde olan vatandaşlara sevindiren müjdeyi duyurdu. 48.000 TL'lik evlilik ikramiyesi ödeneği, devlet tarafından evlenmek isteyenlere veriliyor, hem de yaş sınırı yok! İster SSK, ister Bağkur isterseniz 4A,4B veya 4C'li olun fark etmiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor

Abone ol
Abone ol 23 Haziran 2022 12:20

Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücrete ek zam ile birlikte, yetim, dul aylıklarında artış yaşanacak. Bunun yanı sıra evlilik ikramiyesi ödeneğii de artmış olacak. Devlet tarafından evlendirilmek istenenlere güzel haberi Sosyal Güvenlik Kurumu verdi. Evlilik ikramiyesi ödeneği 48.000 TL olacak. Peki, evlilik iramiyesi ödeneğinden kimler faydalanabiliyor, yaş sınırı var mı? Bağkur ve emekli maaşı alanlar evlilik ikramiyesi ödeneği alabiliyor mu? İşte tüm detaylar...

SGK'DAN 48.000 TL EVLİLİK İKRAMİYESİ ÖDENEĞİ

Yaz sezonunun açılmasıyla düğün sayısında artış yaşansa da ekonomik olumsuzuluklar evlilik konusunda vatandaşları zorluyor. Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammı birçok kişiyi etkilyecek. Bunlardan birisi de evlenmek isteyenler olacak. İşte, SGK, devlet tarafından evlenmek isteyenlere 48.000 TL destek vereceklerini duyurdu.

Böylece evlilik hayali kuranlar biraz olsun nefes rahat alabilecek. Evlilik ikramiyesi ödeneğinden faydalanmak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. SSK ya da Bağkur'lu olun, evlilik ödeneğinden faydalanabileceksiniz. Bu ödenek için herhangi bir iş kolu ya da yaş sınırı da yok. Peki, evlilik iramiyesi ödeneğinden kimler faydalanabiliyor? Evlilik ikramiyesi ödeneği başvurusu nasıl yapılır?


Temmuz ayında yapoılacak olan zamla beraber emekli, memur, dul ve yetimlerin maaşlarında artış olacak. Bu durumda evlilik ikramiyesinde de artış yaşanacak. Temmuz ayında memur, emeklilerle birlikte dul ve yetim aylıkları artacak. Bu artışla birlikte evlilik ödeneği de yükselecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN, YAŞ SINIRI YOK!

Evlilik ödeneğinde yaş sınırı buşunmuyor. SSK, Bağkur, 4A,4B ve 4C'li olan herkesin faydalanabileceği evlilik ikramiyesi ödeneği Temmuz ayında artıl yaşayacak. SGK tarafından evlenmek isteyen çiftlere yardım amaçlı verilen evlilik ikramiyesi ödeneği tam 48.000 TL! Ödenekten faydalanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden evlilik ikramiyesi yardımı başvurusu yapmaları gerekiyor. Evlilik ikramiyesi ödeneğinden yararlanabilmek için buradan başvurunuzu yapabilirsiniz.

AYLIĞIN 24 KATI EVLİLİK ÖDENEĞİ!

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre: Çiftlere düğün masrafları, ev eşyaları gibi ekonomik destek amaçlı olan evlilik ödeneği ile ilgili SGK, sosyal medya üzerinden evlenecek gençlere çağrıda bulundu.

SGK, evlilik hayali kuranların, evlilik ikramiyesi ödeneğine e-Devlet üzerinden başvurabileceklerini duyurdu. SSK, Bağkur, 4A,4B ve 4C'li herkesin faydalanabileceği evlilik ikramiyesine başvuranlarda yaş sınırı bulunmuyor. 4A ve 4B sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alan kişiler aylığının 24 katı evlilik ödeneği alabiliyorken, 4C sigorta kolundan aylık alanlar ise aylığının 12 katı üzerinden evlilik ödeneği alabiliyor.

Yorumlar