Anasayfa /  Foto Galeri

SGK'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi geldi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır? Faizsiz konut desteği başvuruları nereye yapılıyor? Kredi kullananlardan yapılan kesinti ne kadar? Kira yardımı kimlere yapılıyor? İşte SGK'nın faizsiz konut kredisi desteğiyle ilgili detaylar...

SGK'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi - Sayfa 1

Hükümet, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile beraber inşaat sektörünün yavaşlamasıyla birlikte artan konut fiyatları için tüm imkanları seferber ediyor. Konut ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eşya yardımı, barınma ve kira desteği verilirken Sosyal Güvenlik Kurumu da faizsiz konut kredisi desteği veriyor.

SGK'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi - Sayfa 2

Bu yıl için 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'na başvurulması gerekiyor. 

SGK'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi - Sayfa 3

Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba yararlanabiliyor. Buna göre 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi için 750 lira taksit ödüyor.

SGK'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi - Sayfa 4

Kredinin geri ödemesinde kişinin aldığı aylığın dörtte biri oranında kesinti yapılıyor. Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerinin bir konutla sınırlı olmak üzere bu imkândan yararlanma hakkı bulunuyor.