Anasayfa /  Ekonomi

Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor: Son Gün 28 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarını zamanında ödemeyen kişilere yönelik olarak sunulan yapılandırma imkanına ek olarak, borçlarını bu yapılandırma tarihinde de ödeyememiş kişiler için, yapılandırmayı bozan tarihe ilişkin son ödeme gününü 28 Şubat 2019 olduğu aktarıldı. 

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2019 19:27

Vatandaşlar bu tarihe kadar borçlarını ödemeleri durumunda, yapılandırmaları bozulmadan devam edecektir. Konuya ilişkin yapılan açıklamada Bilecik SGK il müdürlüğü " 7143 Sayılı Kanun ile 2018 Mart ve önceki aylara ilişkin borçlarını yapılandıran paydaşlarımız, yapılandırmalarının bozulmasına sebep olan taksitlerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmaları devam edecektir. 

Aralık 2018 ve Ocak 2019 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin son ödeme süresi de 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Ödemelerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar yapanlar, kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmaya devam edecek. 

Buna göre, işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden faydalanabilecekler. Genel sağlık sigortası kapsamında kurumumuza borcu bulunan sigortalılarımız da 2018 yılı Nisan ayı ve öncesine ait GSS borçlarını, 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar gecikme cezası ve gecikme zammı olmadan ödeyebileceklerdir.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Prim borçlarının ödenmesiyle alakalı yapılandırma süreci milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için ödenmesi zorunlu olan bu prim borçlarının, yapılandırma sürecine dahil edilmiş ancak gününde ödeme yapmamış, yapılandırmanın bozulmasına sebep olan son ödeme tarihinin 28 Şubat 2019 olarak uygulandığı aktarılıyor. 

Vatandaşlar bu tarihe kadar borçlarının yapılandırmasını bozan taksiti ödemeleri durumunda, yapılandırmaları bozulmadan devam edecektir.

Yapılandırmanızın bozulması ve zor duruma düşmemek için bu tarihe kadar yapılandırmaya dahil edilmiş borcunuzun ilgili ödemesini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.


Yorumlar