Anasayfa /  Ekonomi

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilerin gözü kulağı bu müjde'de...

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayında da ikinci zammı alacak. İlk zammına Ocak ayında kavuşan 12,5 milyon emekli 2019'da en düşük emeklilik maaşı ne kadar olacak? sorusunun cevabını arıyor. Son çıkan yasa ile en düşük maaşı bin liraya yükseltilen emekliler bu sınırın asgari ücret ile eşitlenmesini talep ediyor. Talep kabul görürse en düşük emekli maaşı 2.020 TL olacak. İşte 2019 emekli maaşında yaşanacak gelişmelerin detayları...

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2019 14:49

Emekli maaşları hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bilindiği üzere bu yılın ilk zammına Ocak ayında kavuşan 12.5 milyon emekli, Temmuz ayında da ikinci zammı alacak. Bu süre zarfında da emekli vatandaşlar, en düşük emekli maaşları başta olmak üzere birçok konu hakkında Google üzerinden aramalarını gerçekleştiriyor.

Bu arada 2019 yılı ile birlikte en düşük emekli maaşı bin liraya yükseltilerek bu konudaki mağduriyetler de giderilmişti.

Şimdi emekliler yeni bir talepte bulunuyorlar. En düşük maaşın asgari ücret ile eşitlenmesini bekleyen emekliler diğer maaşların da bunun üzerinden hesaplanmasını bekliyor.

Emekliler ayrıca zamlar için kullanılan enflasyon oranının TÜİK'in verilerine göre değil emeklinin daha çok harcama yaptığı ürünler üzerinden belirlenecek enflasyona göre hesaplanmasını istiyor.

YAŞLILIK ENFLASYONU OLSUN

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Yazıcıoğlu, emeklilerin lüks yaşayacak kadar değil geçinebilecekleri bir ücret istediğini söyledi.

Milyonlarca emekli bu müjdeyi bekliyor! 2019 En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Yazıcıoğlu "TÜİK'in enflasyon sepetinde pinpon topu gibi emeklileri ilgilendirmeyen maddeler yer alırken, emeklileri ilgilendiren maddeler ise yer almıyor.

Bu sebeple yaşlılık enflasyonu yapılmalı ve asgari ücretin arttığı oranda emekli maaşları da arttırılmalı" dedi.

Yazıcıoğlu "En kötü yerlerde bile ev kiraları 500-600 lira. Asgari ücretin altında maaş olmamalı.

Asgari ücretin altında maaş alınıyorsa devlet bunu sosyal yardımlarla tamamlıyor" diye konuştu.

İleri yaşlarda maaşın büyük çoğunluğunun sağlığa gittiğini de hatırlatan Yazıcıoğlu, emekliden ilaç katılım payı alınmamasını istedi.

SEYYANEN ZAM GEREKİR

Emeklilerin bu talepleri karşılık görürse 2019 yılı için uygulanacak en düşük emekli maaşı 2 bin 20 liraya kadar çıkabilecek.

Bu da birçok emeklinin maaşına bin liraya yaklaşan bir seyyanen zam anlamına geliyor.






Etiketler 2019 emekli maasi
Yorumlar