Anasayfa /  Ekonomi

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) kötü haber! İki lider anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) kötü haber geldi. İki lider bu duruma karşı olduklarını belirterek bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin devleti zor duruma düşürebileceği görüşünde anlaştılar.

Abone ol
Abone ol 19 Ekim 2018 11:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) kötü haber geldi. İki lider bu duruma karşı olduklarını belirterek bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin devleti zor duruma düşürebileceği görüşünde anlaştılar.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haizran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerindeki ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile geçtiğimzi gün yaptığı yerel seçimlerde ittifak konulu görüşmesinde Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) kötü haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılacak yasal düzenlemenin devleti zor duruma düşürebileceği görüşünü savunarak EYT sorunun Meclis'ten geçmemesi konusunda anlaştılar.

"EKONOMİDE KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içindeki partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında "emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.

Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum." ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'de Erdoğan ile yaptığı görüşmesinde bu açıklamayı savunarak 750 milyar liralık maliyetin devleti zor duruma düşürebileceğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasında "Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez" ifadesini kullanarak şunları söylemişti:

"Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak.

Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.

Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum."


Yorumlar