Anasayfa /  Ekonomi

Emekli'ye bayram müjdesi! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği kurban bayramı ikramiyesi emeklilerin hesabına ne zaman yatırılacak sorusu yanıtını bulmak üzere... Emeklilere Ağustos başında 1000'er TL ikramiye ödenmesi planlanırken, SSK ve Bağ-Kur’lular için de erken maaş planlanıyor. İşte, Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun yanıtı ve bu konudaki son dakika gelişmeleri ve diğer ayrıntılar...

Abone ol
Abone ol 29 Temmuz 2018 12:21

Emekli vatandaşların kurban bayramı ikramiyesinin ne zaman yatırılacak diye büyük merakla beklerken, hükümet, Kurban Bayramı'nda hem ikramiye hem maaş ödemeleri için harekete geçti. Kurban bayramı ikramiyesi Ağustos başında biner lira olarak ödenecek ancak tam tarih henüz kazanmasa da haftaya bu şekilde netleşmesi bekleniyor. Emekli ikramiyesi ve maaşı ayrıca kurban bayramı emeklli ikramiyesi ile ilgili diğer son dakika detaylar haberimizin devamında...

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi verilmişti. Şimdi sırada, Kurban Bayramı ikramiyesi var. Peki, 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

KURBAN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekli kurban bayramı ikramiyesi ve maaşları ile ilgili son dakika gelişmeler burada... Kurban Bayramı ikramiyesi, SGK - Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri tarafından heyecanla bekleniyor. Bu ay zamlı maaşlarını alan emeklilere, Ağustos'ta da bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerine erken maaş ödenmesi gündemde. Memur emeklilerine, 1-5 Ağustos'ta maaş ödemeleri gerçekleştirilecek. Ardından tüm emeklilerin hesabına biner lira bayram ikramiyesi yatırılacak.

Ödeme tarihinin büyük ihtimalle önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Kurban Bayramı 21 Ağustos'ta başlıyor ve ayın 20'si bayram arefesi. 18-19 Ağustos da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle ikramiye ödemeleri 17 Ağustos'a kadar yapılması öngörülürken, ikramiyenin büyük ihtimalle ayın 6'sı ile 10'u arasında verilebileceği belirtiliyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cevabı son günlerde en çok araştırılan sorular arasında yer alan, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun yanıtı henüz netlik kazanmadı. Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayına denk geliyor. Ramazan bayramında uygulanan sistemde değişiklik yapılmayarak bayram öncesinde maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödenmesi bekleniyor. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama yapılır yapılmaz sizlerle paylaşacağız.

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Hicri Zilhicce (Hacca sahiplik eden ) ayının 10, 11, 12, 13 ve 14. günleri kutlanmaktadır. Zilhicce ayı, aynı zamanda Hac ibadetinin de yerini getirildiği ay olduğu için İslam Dünyası için önemli aylardandır. Hac ibadetinin yerine getirildiği Zilhicce ayı, Hicri takvimin son ayı olmakla beraber 4 Haram aydan da birdir. Hicri takvimde Muharrem, Recep, Zilkade ve Zilhicce ayları haram aylar olarak adlandırılır.

2018 Kurban Bayramı tarihleri:

Kurban Bayramı 1. gün: 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı 2. gün: 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı 3. gün: 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı 4. gün: 24 Ağustos 2018 Cuma

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

http://e.sgk.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sayfada 'vatandaş' sekmesine tıklamalısınız. Açılan sayfada "Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama" kısmını bularak hangi sigorta koluna bağlı çalışıyorsanız ilgili ekrandan sorgulama yapabilirsiniz. "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgilerinizi kullarak" SGK'nın hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca açılan sayfada kimlik bilgilerinizin yanı sıra hizmet dökümünüzün görüntülenir. Ancak sorgulama yapmak için 3600 gün sigortalılık süresini doldurmuş olmanız gerektiğiniz unutmayın.

EMEKLİYE BAYRAM MÜJDESİ

Maaşlarını her ayın 17'si ile 28'i arasında alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine erken ödeme gündemde.

Bunun nedeni ise bazı emeklilerin maaş ödeme günlerinin bayrama denk gelmesi. Erken ödeme uygulanırsa, emekliler ayın 17'sine kadar Ağustos maaşını cebine koymuş olacak.




Yorumlar