Anasayfa /  Ekonomi

Ek Göstergede Yeni Gelişme! Meclis'e Geliyor

3600 ek göstergeden yararlanacak meslek mensuplarının sayılarının da paylaşıldığı çalışmada hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetvellerinin belirleneceği açıklandı.

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2019 17:22

İlk olarak Başkan Erdoğan'ın açıkladığı ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışanı ilgilendiren 4 meslek için 3600 ek gösterge paketi hazırlandı.Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alındı. Bu paket ile birlikte milyonlarca kamu çalışanı paketten yararlanacak.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da geçtiğimiz haftalarda, 3600 ek gösterge ile ilgili olarak, "Çalışmalarımız Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarımızla devam ediyor." açıklamasında bulunmuştu.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDA YER ALDI

3600 ek gösterge Başkan Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük Eylem Planı' çerçevesinde yer alıyor. Ek göstergenin maaşlara nasıl yansıyacağı konusu ise tüm kesimler tarafından merakla takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3600 ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlandığını açıklamıştı.

İKRAMİYELER 25 BİN LİRA ARTACAK

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak.

KİMLER KAPSAM İÇİ

Paket kapsamında; 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak.

TEKLİF ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MECLİS'E GELECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarıyla birlikte çalışan AK Parti Grubu teklifi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacak.

GÖREV ÜCRETİ VE EMEKLİ MAAŞI İÇİN EK GÖSTERGE CETVELİ BELİRLENECEK

Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı paketle milyonlarca çalışan arasında eşitlik sağlanacak. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetveli belirlenecek.

MEVCUT EMEKLİLERİ DE KAPSAYACAK MI?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi Müdürü Faruk Erdem; "Her hizmet sınırının bir ek göstergesi var. 2000, 2200, 3000, 3600 olanlar ve daha üst sınırlar da var. Ek göstergenin artışı özellikle emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları artıyor.

Bu rakamlar net rakamlar değil ortalama rakamlar. Kişiye göre değişecektir bu rakamlar. Polislerin emekli maaşı 530 lira artarken, ikramiyelerinde de 17 bin 100 lira artış olacak. 

2200 ek göstergeli birisinin göstergesini 3600'e çıkartırsanız maaş artışı '32 TL' oluyor. Emekli maaş artışı 650 lira artarken, emekli ikramiyesi 23 bin 210 TL artacak. 

3000'den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun aylık maaşında 34 lira azalma olacak. Emekli maaşı 550 TL artarken, emekli ikramiyesi de 20 bin 710 lira artış gerçekleşecek.


Yorumlar