Anasayfa /  Ekonomi

8 Milyon Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor: Son Gün 31 Aralık 2018

8 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik son gün 31 Aralık 2018. 

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 18:27

Bu tarihe kadar prim borçlarından doğan ödemeleri yapmayan vatandaşlar, 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaklar. 8 milyon kişiyi ilgilendiren ve ilk olarak 2012 yılında gündeme gelen gss prim borçlarıyla alakalı süreç işliyor.

Son gün 31 Aralık

Milyonlarca kişinin gss kapsamında prim borcu bulunuyor. Bu vatandaşların devlet tarafından sağlanan ikinci bir imkanla birlikte borçlarından doğan faizleri silindi ve ödemelerinin yapılması gerekiyor. 

GSS prim borcu bulunan vatandaşların faizlerden arındırılmış şekilde borçlarını ödemeleri için son tarih 31 Aralık 2018 olarak aktarılıyor. Bu tarihten sonra vatandaşların prim borçlarına faizler işletilecek ve ödeme kolaylığı ortadan kaybolacak. Ayrıca prim borçlarını ödemeyen vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağı da aktarılıyor.

Mayıs ayına kadar verilen süre uzatıldı

GSS prim borçlarının ödenmesi için devlet tarafından Nisan ayının sonuna kadar süre tanınmıştı. Bu borçların ödenmesi noktasında devlet tarafından ikinci bir imkan daha tanınarak, prim borçlarının ödenmesi, faizlerin silinmesi kapsamında 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre verilmişti. 

Milyonlarca vatandaş için ikinci kez uzatılan bu süre de doluyor. Bu tarihe kadar GSS prim borcu bulunan vatandaşların borçlarını ödemesi gerekli olup, yeni yıldan itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacakları belirtilmektedir. 

GSS prim borçlarına yönelik aylık 60 TL gibi ücretin uygulandığı aktarılan düzenleme kapsamında, önceki borçlar için de aylık 53 TL ödeneceği belirtiliyor.


Yorumlar