Anasayfa /  Foto Galeri

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar erken emekli olabilecekler

EYT öncesi milyonlarca kişi emeklilik için gün sayarken SGK tarafından yapılan açıklamaya göre bazı meslek grupları emeklilik hakkına erkenden sahip olabiliyor. SGK tarafından açıklanan bilgilere göre bu mesleklerde çalışan kişiler 46, 47, 48, 49, 50 yaşında emekli olabiliyor. İşte o meslekler

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar  erken emekli olabilecekler - Sayfa 1

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 2023 öncesinde emekliliği ilişkin açıklamalar devam ederken bazı meslek grupları için 50 yaşından önce emeklilik imkanı getirilecek. Bu mesleklere sahip olan ve emekli olmak isteyen kişiler oldukça fazla. SGK tarafından açıklanan bilgilere göre bu mesleklerde çalışan kişiler 46, 47, 48, 49, 50 yaşında emekli olabiliyor.

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar  erken emekli olabilecekler - Sayfa 2

ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye'de erken emekli olunabilen 45 ayrı meslek gurubu bulunmakta. Bu meslek gruplarının kişiyi yıpratması ve yorması nedeniyle daha erken emeklilik söz konusu olmakta. Yapılan bu düzenleme sayesinde yorucu ve daha zor olan işçilere karşı pozitif bir ayrımcılık konusu. Bu ayrımcılığın olması günümüz şartlarında oldukça gerekli bir durum. Bu işyerlerinden erken emekli olmak isteyen kişilerin de tamamlaması gereken şartlar bulunuyor.

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar  erken emekli olabilecekler - Sayfa 3

Bunlardan birisi prim gün sayısı, çalışma süresinde maden işçilerinin 1800, diğer işçilerin ise 3600 gün fiili hizmet süresi kapsamında çalışması gerekiyor. 

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar  erken emekli olabilecekler - Sayfa 4

 Peki nasıl erken emekli olunur? Hangi mesleklerde çalışanlar erken emeklilikten faydalanabilir?