Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

SGK 400 Memur Alımı ilanı Başvuruları Başlıyor!

SGK 400 Memur Alımı ilanı Başvuruları Başlıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 400 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti. SGK 400 Memur Alımı ilanı Başvuruları 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlıyor. Tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2019 03:28

 SGK 400 Memur Alımı ilanı Başvuruları Başlıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 400 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti. SGK 400 Memur Alımı ilanı Başvuruları 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için memur alımı yapacağını ilan etmişti. Söz konusu ilan Mayıs ayı içerisinde ilan edilmişti. Ancak başvuru süreci 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlayıp 1 hafta sürecek. Bu yönde başvuru yapacak adaylar başvuru için hazırlıklarına başlarken henüz bazı bilgilerden haberdar olmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak sizlere birkez daha ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Peki Adaylardan aranan şartlar nedir? Hangi alanlardan memur alımı yapılacak? Nasıl başvuru yapılacak? Başvuru detayları Nedir? Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabileceksiniz. 

SGK PERSONEL ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SGK alımları için adaylardan bazı nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri taşıyan adayların başvuru yapabileceği bu ilan ile SGK 400 Denetmen Yardımcısı alacak. 

Bu bağlamda adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki yer alan şartları taşımak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P23, KPSSP40, KPSSP42 ve KPSSP47  ve KPSSP113 puan türünden en az 75 puan ve üzeri puan alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

SGK HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALIM YAPILIYOR?

SGK PERSONEL ALIMI SINAVI DETAYLARI NEDİR?

Başvuusunu yapmış olan adayların başvuruları incelenerek adayların KPSS'den almış oldukları puan durumları esas alınarak yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri ve tarihlerine ilişkin listeler 20 Haziran 2019 tarihinde SGK resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.

SGK PERSONEL ALIMI BAŞVURULAR BAŞLIYOR! NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İlgili ilan mayıs ayının son haftası duyuruldu ve adaylar başvurularına 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek olup başvurular en geç 17 Haziran 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular Elektronik ortamda yapılacaktır.

Adaylar başvurularını E-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile birlikte sisteme giriş yapılarak Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak başvuru yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için TIKLAYIN




Yorumlar