Anasayfa /  Foto Galeri

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar?

İstanbul'dan, seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'daki yazlıklarına gitmek için yola çıkanlardan izin belgesi olmayanlar geri çevrildi.

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar? - Sayfa 1

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar?

İçişleri Bakanlığı'nca, coronavirüs salgını nedeniyle uygulanan illerden Tekirdağ'da, önceki gece yarısından sonra seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Valilik de dün, 16-19 Mayıs tarihleri arasında kentte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını açıkladı.

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar? - Sayfa 2

Bu gelişmenin ardından seyahat kısıtlamasının sürdüğü İstanbul'dan birçok kişi, Marmara Denizi kıyısındaki yazlıklarına gitmek için yola çıktı. Bu kişiler, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesine sınır İstanbul'un Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi'ndeki uygulama noktasında jandarma ve polis ekiplerince durduruldu.

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar? - Sayfa 3

Jandarma ekipleri, kontrolleri sırasında seyahat belgesi olmadan Tekirdağ'a giriş yapmak isteyen vatandaşları geri çevirdi. Seyahat belgesi olanların ise geçişlerine izin veriliyor.

Seyahat kısıtlamasını yanlış anlayan yazlıkçılar ne yaptılar? - Sayfa 4

'Yanlış anlamışım '

İstanbul'a geri dönmek zorunda kalan birçok yazlıkçı, Tekirdağ'da seyahat yasağının kaldırılmasını yanlış anladıklarını söyledi.