Anasayfa /  Spor

Sergen Yalçın'ın sözleri gerçek oldu ! "Bir gün kavuşacağız"

Geçtiğimiz haftalarda Sergen Yalçın, kendisine yöneltilen Beşiktaş sorusuna "Bir gün kavuşacağız" şeklinde yanıt vermişti. Tecrübeli teknik adam Beşiktaş ile anlaşarak bu açıklamasını gerçeğe dönüştürdü.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2020 16:37

Beşiktaş’ın unutulmaz efsane yıldızı Sergen Yalçın’ın ismi uzun bir aradan sonra tekrar Beşiktaş’la anılmaya başlanmıştı. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ın başına teknik direktör olarak geçtiği bugün itibariyle netleşti. Siyah Beyazlılar, Sergen Yalçın ile 1.5 + 1 yılı opsiyonlu olmak üzere anlaşma sağladı.

Başakşehir’den ayrılarak Beşiktaş’a büyük umutlarla gelen Abdullah Avcı istenilen başarıyı gösteremeyince takım ile yollarını ayırma kararı aldı. Avcı ile yollarını ayıran Beşiktaş yeni teknik direktör arayışlarında sona geldi. Sergen Yalçın’ı takımın başına getirmek isteyen yönetim yoğun çabaları sonrası 47 yaşındaki teknik adamla anlaşmaya vardı. 

Kamuoyunda Sergen Yalçın ismi uzun bir süredir dolaşırken bugün itibariyle Beşiktaş ile Sergen Yalçın'ın anlaşmaya vardığı duyuruldu. Haber Beşiktaşlı taraftarlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. 

SERGEN YALÇIN KİMDİR?

Tam adı Ali Rıza Sergen Yalçın 5 Kasım 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Özer Yalçın da futbolcuydu. Futbola Beşiktaş’ın alt yapısında başlayan Sergen Yalçın ilk resmi maçını 1 Eylül 1991’de Gençlerbirliği’ne karşı oynadı. 91 – 96 yılları arasında Beşiktaş’ta iki şampiyonluk kazanan Sergen Yalçın iki Cumhurbaşkanlığı kupası ve bir Türkiye Kupası gördü. Ancak başarılarının yanında kumar ve at yarışı tutkuları yüzünden de büyük eleştiri aldı.

BEŞİKTAŞ’TAN AYRILDIKTAN SONRA NELER YAPTI?

1997 yılından sonra sözleşmesi biten Sergen takım İstanbulspor’a transfer oldu. İstanbulspor’da kısa bir süre top koşturan Sergen Yalçın, sözleşmesini maaşının ödenmemesi sebebiyle tek taraflı feshederken uzun süre futbol oynayamadı. Avrupanın büyük futbol kulüpleriyle görüşme sağlamasına rağmen anlaşmaya varamadı.

FENERBAHÇE, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’TA TOP KOŞTURDU

1999 yılının başında Siirt Jetpa Spor’a tranfer oldu. Daha sonra Fenerbahçe’ye ücretsiz ve kiralık olarak transfer oldu. Fenerbahçe’deki futboluyla tekrar Milli Takıma seçilen Sergen Yalçın daha sonra yasalar gereği başka bir türk takımına transfer olabilmesi için bir makedon takımıyla anlaşıp hülle yöntemiyle Galatasaray’a kiralandı.Sergen Yalçın, Refik Osman, Ali Saydam ve Saffet Sancaklı’dan sonra 3 büyüklerde top oynayan dördüncü futbolcu oldu. 2000 – 2001 sezonun başında Trabzonspor’a kiralandı. 

 

2002 – 2003 sezonunda Beşiktaş’ın 100. yılında takıma geri dönen Sergen Yalçın şampiyonluğun kazanılmasında büyük bir rol oynadı. Türkiye’de 100 gol barajını aşan ender futbolcular arasına girdi. Türkiye – İngiltere maçı dahil 37 kez milli olan Sergen Yalçın bu maçlarda 5 gol attı. Aktif futbolculuk hayatını ikinci Lig B kategorsindeki Etimesgut şekerspor’da bitirdi

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Sergen Yalçın 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan anlaşma ile Beşiktaş u-15 takımının başına teknik direktör olarak geçti. 2009 – 2010 sezonun başında Beşiktaş A2 takımının başına getirildi. Yalçın o yıllarda A takımın teknik direktörü olan Mustafa Denizli’yi gençlere yeterince imkan vermemesinden dolayı eleştirirken bu sebepten dolayı görevinden istifa etti. 2010 – 2011 sezonu öncesi Sarıyer Spor Kulübü sportif direktörlüğü görevine getirildi. Teknik Direktörlük kariyerine Beşiktaş’tan sonra sırasıyla Gaziantepsor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve son olarak da Y. Malataspor’la devam etti. Sergen Yalçın aynı zamanda bir çok televizyon kanalında yorumcu ve  bazı gazeteler köşe yazarlığı yaptı. 

SERGEN ATTI ŞAMPİYONLUK GELDİ

Sosyal hayatı ve kumar alışkanlığı büyük tepkilere neden olsa da Sergen Yalçın oynadığı futbol ve attıği gollerle adından sıkça söz ettirdi. Sergen Yalçın’ın da unutamadığım gol dediği Beşiktaş’a şampiyonluk kazandıran  golü hala en çok izlenen videolar arasına yer alıyor.

 

“BİR GÜN KAVUŞACAĞIZ” DEMİŞTİ

Sergen Yalçın’ın Aytemiz Alanyaspor‘u çalıştırırken Beşiktaş'a deplasmanında 2-1'lik skorla mağlup olmuştu. Maç esnasında Beşiktaşlı taraftarın yoğun sevgi gösterisi Sergen Yalçın’ı bir hayli duygulandırmıştı

Maç sonrası yapılan basın toplantısında muhabirlerin ısrarlı “Beşiktaş’ın başına teknik direktör olarak geçecek misiniz” sorusuna “Bir gün kavuşacağız” cevabını vermişti.

Yorumlar