Anasayfa /  Foto Galeri

Semiha Yankı kimdir? Semiha Yankı şarkıları neler?

Semiha Yankı, 1975 yılında 'Seninle Bir Dakika' şarkısıyla Eurovision şarkı yarışmasına katılmış ve efsane olmuştu. Usta Sanatçı Semiha Yankı, konuk olduğu bir magazin programında Hadise için, "Biz biraz meşekkatli geldik, yaptığımız işlerde meşekkatliydi. Herkes hatırlıyor, hala hatırlanıyoruz. Hadise 40 sene sonra Eurovision'a katılmasıyla hatırlanabilecek mi?" yorumunda bulundu. Peki Semiha yankı kimdir? Semiha yankı şarkıları neler?

Semiha Yankı kimdir? Semiha Yankı şarkıları neler? - Sayfa 1

İkinci Sayfa programının bugünkü konukları arasında yer alan Semiha Yankı'nın hayatını vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Semiha Yankı kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Semiha Yankı"Hülya Avşar benim kızımı çok severdi, kendi çocuğu zannederdi.", "Hülya Avşar ve Tanju Okan benim evimde buluşmuyorlardı, benim sevgilim bile bana zor geliyordu." dedi. Semiha Yankı "Abim akrobasi yaparken öldü." dedi.

Semiha Yankı kimdir? Semiha Yankı şarkıları neler? - Sayfa 2

SEMİHA YANKI KİMDİR?

15 ocak 1958 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası Muammer Yankı, annesi Mualla Yankı’dır. Abisi Metin, ablalarının adı Safiye ve Hamiyet’dir. İlkokula Mecidiyeköy İlkokulunda başladı.

Çocuk yaşlarında bir süre, sirk cambazlığı ile geçinen bir ailesi ile birlikte, pavyonlarda, gece kulüplerinde ve gazinolarda akrobatlık yapan sanatçı, ağabeyinin sahnede düşüp ölümü üzerine müziği seçti. 13 yaşında taverna ve gazinolarda şarkı söylemeye başladı.

Semiha Yankı kimdir? Semiha Yankı şarkıları neler? - Sayfa 3

İlk 45lik plağı “Benim Dünyam-Sen de Bizdensin”dir.

1975 yılında Kemal Ebcioğlu bestesi “Seninle Bir Dakika” adlı şarkı ile Türkiye birincisi seçilerek, Eurovision şarkı yarışmasına katılarak sonuncu olmuştur. Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden ilk şarkıcı olan Semiha Yankı, Eurovision denince akla ilk gelen isimlerden biridir.Bir yıl sonra “Altın Orfe” şarkı yarışmasında birinci oldu. Sahne çalışmalarına hiç ara vermedi.1983 yılında Ömer Haşhaş’la evlenip, 1986 yılında boşandığı ilk evliliğinden Tebessüm (d.1984) adında bir kızı var. 2008 yılında Flash Tv’de yayınlanan “Desti İzdivaç” programının sunuculuğunu yapmıştır.Semiha Yankı, nisan 2013 tarihinde başan “Ben Burdan Atlarım” yarışmacıları arasındadır. 

Semiha Yankı kimdir? Semiha Yankı şarkıları neler? - Sayfa 4

Albümleri :Büyük AşkımızAdını Yollara YazdımBen Sana MecburumSevgi ÜstüneHayırlı OlsunAyrılanlar İçinSeni Seviyorum