Anasayfa /  Güncel

Selçuk Üniversitesi aşılı ve aşısız öğrenci listesini ilan etti!

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin okul panosunda ifşa edildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Abone ol
Abone ol 29 Eylül 2021 12:41

Çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılan videoda, okulun girişindeki panoya "Tüm öğrencilerimizin mutlaka korona aşılarını tamamlamaları gerekmektedir" notuyla eksik aşılı olan öğrencilerin isimlerinin yer aldığı listelerin asıldığı görülüyor.


Türkiye'de 6 Eylül'den itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmesi zorunlu hale gelirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede aşılama çalışmalarının gönüllülük esasına göre yürütüleceği vurgusu yapıldı.

Üniversiteyi karıştıran ifşa

Aşı zorunluluğu bulunmayan eğitim alanında da PCR testi uygulamaları devreye sokulurken, sosyal medyada paylaşılan bir video ise büyük tartışma yarattı.

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde kaydedildiği öne sürülen videoda, aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin okul panosunda ifşa edildiği görüntüler yer aldı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntülerde, okulun girişindeki panoya "Tüm öğrencilerimizin mutlaka korona aşılarını tamamlamaları gerekmektedir" notuyla eksik aşılı olan öğrencilerin isimlerinin yer aldığı listelerin asıldığı yer alıyor.

Sosyal medyada olay oldu

Üniversitede ortaya çıkan görüntü sosyal mecralarda büyük tartışmalara neden olurken, kullanıcılar videoyu paylaşarak konuya ilişkin yorum üstüne yorumda bulundu.

 

Yorumlar