Anasayfa /  Güncel

Selçuk Bayraktar kimdir, kaç yaşında? Selçuk Bayraktar ne iş yapıyor?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından çok sayıda yardım kampanyası başladı. Bölgeye il yardım gönderenlerden biri olan ve yardım kampanyasında bağış yapan Selçuk Bayraktar merak konusu oldu. İşte Selçuk Bayraktar'ın hayatı...

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2023 18:00

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından çok sayıda yardım kampanyası başladı. Bölgeye il yardım gönderenlerden biri olan ve yardım kampanyasında bağış yapan Selçuk Bayraktar merak konusu oldu. İşte Selçuk Bayraktar'ın hayatı...

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler; Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye gibi şehirlerde büyük yıkıma sebep oldu. 6 Şubat 2023 Pazartesi meydana gelen depremler sonrası ülkenin dört bir yanında yardım kampanyaları başlarken, afet bölgesinde göçük altında kalan kişiler için harekete geçildi.

Afet bölgesindeki depremzedelere yardım edenlerden birisi de Baykar Teknoloji Lideri T3 Vakfı, Can Sağlığı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Bayraktar Depremin yıktığı alanlarda yapılması planlanan 1000 kalıcı konut için bağışta bulunacaklarını açıkladı.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?
7 Ekim 1979 senesinde İstanbul’un Sarıyer ilçesinde hayata gözlerini açan Selçuk Bayraktar, Sarıyer İlköğretim Okulu'nda başladığı eğitimine, Robert Koleji’nde devam etti. 1997 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’ni kazandı. Üniversite de öğrenciyken devam ederken, Pennsylvania Üniversitesi GRASP laboratuvarında staj yapmaya başladı. Staj yaparken burs almaya başladı.

2002-2004 seneleri arasında Pennsylvania Üniversitesi'nde insansız uçaklar üzerine yüksek lisans yaptı. Bunun ardından ikinci yüksek lisansını sonrası Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde insansız hava araçlarının agresif manevra kontrolü üzerine tamamladı. İlk kez gerçekleştirilen İHA formasyon uçuşu deneyleri, yer ve havada koordineli robot takımları, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri hakkında bilimsel çalışmalarda bulundu.

2007 senesinde yurda dönen Bayraktar, Baykar’ın teknik müdürü oldu. Türkiye’de geliştirilen insansız hava araçlarının uçuş kontrolü, aviyonik sistem mimarisi, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, gömülü yazılım geliştirme ve elektronik donanımını geliştirmede yardımlarda bulundu. Suriye İç Savaşı'nda ve İkinci Libya İç Savaşı'na gönderilen Baykar Bayraktar TB2 insansız hava aracı sisteminin güdüm ve kontrol sistemi tasarımında yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine alınan ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA'nında üretiminde yer aldı.

Selçuk Bayraktar, kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilmesi planlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı projesi olan Bayraktar KIZILELMA MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) geliştirme projelerinin lideri olarak görev yapmaya devam etmektedir. Bu çalışmalarla beraber uzay teknolojilerine yönelik projeler geliştirmeye başlamıştır.

Ayrıca kurucularından biri olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanıdır. Vakfın kuruluş amaçlarından biri teknolojiye hevesli olan ve bu alanda yetenekli olan belirli yaş grubundaki kişileri bu alana yöneltmektir.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMİNLE EVLİ?
Selçuk Bayraktar, 2016 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlenmiştir. Bu evlilikten bir çocuğu vardır.

SELÇUK BAYRAKTAR DEPREMZEDELERE NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Baykar'ın afet bölgesine yaptığı toplam yardım miktarı 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştı. Ayrıca sosyal medya üzerinden açıklama yapan Selçuk Bayraktar, deprem bölgesinde 1000 konut yaptıracağını duyurdu. Bayraktar, “Milletimiz için Konut Seferberliği başlatıyoruz. BAYKAR olarak afetzede kardeşlerimizin kalıcı barınma ihtiyacının çözümüne destek olabilmek için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışlıyoruz. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız'' dedi.

Yorumlar