Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

THY'nin Rusya müdürü Mefail Deribaş görevinden ayrılıyor

Türk Hava Yolları Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, görevinden bu yıl içinde ayrılacağını ve tarihi kesin olmamakla birlikte bayrağı başka bir iş arkadaşına teslim edeceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2018 22:16

Moskova’da faaliyet gösteren Türk iş dünyasını buluşturduğu iftar yemeğinde konuşan Deribaş, “Bu sene merkez ile özel konuşmamız oldu. Tarihi çok kesin olmamakla birlikte bu yıl içinde bayrağı başka bir arkadaşıma devredeceğiz. 2005 yılından beri görev yaptığım Moskova Genel Müdürlüğünden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. Tabi bu gönül bağımızın kopacağı anlamına gelmiyor. Çalışmalarımız kurumun başka görevlerinde her zaman devam edecek” dedi.

Deribaş Türkiye’de dünyanın en büyük havalimanının açılacağını hatırlatarak, “İstanbulda açılacak olan hava limanının kapasitesi 200 milyon ve bu dünyanın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı olacak. İkinci olan havalimanı Atlanta hava limanı sadece 100 milyon kapasite olduğunu düşünürsek İstanbul’da açılacak havalimanının etkilerini ve meyvelerini toplamaya başlayacağız” diye konuştu.

Mefail Deribaş konuşmasının sonunda “Geçen sene rekoru Rusya’da kırıldı ve 4.8 milyon yolcu Türkiye’ye taşındı. Bunun büyük bir kısmını yani yaklaşık 2.7 milyonunu biz taşıdık. İnşallah bu sene yolcu sayısı 5 milyonun altına düşmeyecek” ifadelerini kullandı.


Etiketler mefaıl derıbas
Yorumlar