Anasayfa /  Ekonomi

Şekere yeni zam yolda! Meclis gündemine taşındı...

Marketlerde şeker bulunamıyor. Toptancılar fabrikaları, fabrikalar marketleri, marketler tedarikçileri suçluyor. Girdi maliyetleri nedeniyle, tüketicilerin daha yüksek fiyattan şeker almasının kaçınılmaz olduğu belirtildi. Şeker artık Meclis gündeminde...

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2021 23:00

Markerlerde son günlerde şeker raflarının boş kalması, kısa bire süre önce yaşanan ayçiçek yağı krizini hatırlattı. Girdi maliyetleri her geçen gün arttı, şeker üretimi durma noktasına geldi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, tüketicinin şekere ulaşamamasının nedenlerini anlattı.

Suiçmez, "Kamu fabrikalarının özelleştirilmesi ve getirilen kota en önemli sorundur. Kamu şeker fabrikaları sanayiciye yeterince ürün verememekte özel sektör ise daha yüksek fiyattan sanayiciye ürün gündeme getirmekte. Bu nedenle de tüketicilerimizin marketlerde şeker bulamaması sonucunu gündeme getirecek" dedi.

HAM MADDE ÜRETİMİNDE DE CİDDİ SIKINTILAR VAR

Yaşanan kuraklık yeterince sulama yapılmaması nedeniyle bu sene TÜİK'in açıkladığı ikinci üretim tahmininde yüzde 15 şeker pancarında azalış gündemde.

 Suiçmez, üretimde girdi maliyetlerinin azaltılması, desteklemelerin arttırılması ve kamu şeker fabrikalarının daha etkin hale getirilip kota uygulamalarından vazgeçilmesinin şart olduğunu da söyledi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Şeker raflarının boş kalması ve stoklama yapıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi TBMM'ye de taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye söz konusu iddalar için önlem alınıp alınmadığını sordu.(Global Haber)

Etiketler şeker zam meclis
Yorumlar