Anasayfa /  Foto Galeri

Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi?

Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi? Star TV ekranlarında yayınlanan Sefirin Kızı dizisine Neslihan Atagül'ün sağlık sorunları nedeniyle veda etmesinin ardından yerine gelen isim Tuba Büyüküstün oldu.

Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi? - Sayfa 1
Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi? - Sayfa 2

5 Temmuz 1982 yılında  İstanbul'da doğan Tuba Büyüküstün,  anne tarafından Kırım göçmeni, baba tarafından ise Girit kökenlidir.

Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi? - Sayfa 3

Büyüküstün, İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. 

Üniversitede yıllarında reklam filmlerinde rol alan Büyüküstün, üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı.

Sefirin Kızında Neslihan Atagül’ün yerine kim geldi? - Sayfa 4

2003 yılında Aydın Bulut'un yönettiği Sultan Makamı  adlı dizinin son 4 bölümünde oynayarak, dizi oyunculuğuna adım attı. 

2004 yılında Çağan Irmak'ın’ın yönettiği ve Kanal D'de yayınlanan  Çemberimde Gül Oya adlı dizide Zarife karakterini canlandırarak adından söz ettirdi. Yine aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar  adlı televizyon filminde Gülizar karakterini canlandıran Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan-Karadağ Uluslararası TV Festival Bar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2005 yılında Aydın Bulut'un yönettiği hlamurlar Altında  adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaşarak, büyük bir çıkış yaptı.

Aynı yıl Babam ve Oğlum adlı sinema filminde Aysun karakterini canlandırarak bir kez daha Çağan Irmak'la çalıştı ve sinemaya adım attı.