Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sedat Peker'in Fitili Ateşledi Dediği Michael Rubin Kimdir? Michael Rubin hayatı ve biyografisi

Sedat Peker'in son videosunda adını andığı Michael Rubin kimdir? Michael Rubin sosyal medyada merak konusu oldu. Michael Rubin'in hayatı ve biyografisi

Abone ol
Abone ol 21 Mayıs 2021 09:53

Sedat Peker'in son videosunda adını andığı Michael Rubin kimdir? Michael Rubin sosyal medyada merak konusu oldu. Michael Rubin'in hayatı ve biyografisi

Sedat Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini Michael Rubin'in bir yazısının tetiklediğini öne sürerek, şunları söylemişti:

"Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. 'Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez' dedi. 'PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir' dedi.

Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, 'Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar' dediler. Dedim ki, bu tuzak, bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planları varsa bizi mahvedecekler dedim. Bu yazıyı çeşitli yerlerde yayınladı, sonra birden yayınlanması kesildi, durduruldu. Herkesin okuması engellendi."

 MİCHAEL RUBİN KİMDİR?

Michael Rubin (d. 1971), Amerikalı tarihçidir. Amerikan Girişim Enstitüsü ("American Enterprise Institute") adlı kuruluşta çalışmaktadır. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde (Naval Postgraduate School) öğretmenlik ve Amerika'da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.

Philadelphia'da doğan Rubin, lisans çalışmalarını biyoloji dalında yapmasına rağmen, 1999'da tarih dalında Yale Üniversitesinden doktora derecesini aldı. "Modern İran'ın İnşaası 1858-1909: Haberleşme, Telgraf ve Toplum" adlı doktora tezi çalışması ile Yale Üniversitesinden ödül aldı. 1999-2000 yılları arasında sivil düşünce kuruluşu olan "Washington Institute for Near East Policy"de çalıştı.

Yale Üniversitesinde, İsrail'de Kudüs İbrani Üniversitesi'nde ders verdikten sonra, 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Irak Kürdistan Özerk Bölgesinde Süleymaniye Üniversitesi, Selahaddin Üniversitesi ve Dohuk Üniversitesi'nde hocalık yaptı. 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığında İran ve Irak konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat'ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak'taki Koalisyon İşgal Yönetiminde görev aldı.

Rubin'in Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review ve The Weekly Standard'da Türkiye, Irak, İran'la ilgili yazıları yayınlanmaktadır.

Yorumlar