Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sedat Peker'e yakın isimden şok açıklama: Öldürülmesinden endişeliyiz! Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker'e yakın isimden şok açıklama! Sedat Peker'e yakın isimlerden Emre Olur, Türkiye saatiyle 22.16 itibariyle hala konutuna dönmediğini ve öldürülmesinden endişe ettiklerini söyledi. Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur, Sedat Peker yakalandı iddiasıyla ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2021 00:02

Sedat Peker'e yakın isimden şok açıklama: Öldürülmesinden endişeliyiz!

Türkiye gündemini bir numarası haline gelen Sedat Peker her pazar yayınlandığı video serisi bu hafta kesintiye uğradı. Bu hafta Erdoğan ile helaleşme ile ilgili bir video yayınlayacağını açıklamıştı ma hafta için sosyal medyada yaptığı açıklama ile bunu aksayacağını açıklamıştı. Bütün bu gelişmeler sonrası Sedat Peker'in video serisine ara vermesi ile Sedat Peker yakalandı mı? iddasını gündeme geldi. Avukatları, Sedat Peker'in yakalandığı yönündeki iddiayı yalanladı! ''Henüz bulunduğu yerde ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yok.'' açıklaması nı yapmıştı!

Sedat Peker'e yakın isimlerden Emre Olur, Türkiye saatiyle 22.16 itibariyle hala konutuna dönmediğini ve öldürülmesinden endişe ettiklerini söyledi. Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur, Sedat Peker yakalandı iddiasıyla ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker'e yakın isimlerden Emre Olur, Alişer Delek'e konuştu. Twitter adresinden Olur ile telefonla görüştüğünü söyleyen Delek, Türkiye saatiyle saat 12.00'da polisler tarafından konutundan alınan Peker'in hala dönmediğini söyledi.

Alişer Delek, twitter adresinden yaptığı açıklamada Emre Olur'un Sedat Peker'in hayatından endişe ettiklerini söylediğini aktardı. İşte Delek'in açıklamaları;

"Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar. 

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi.

TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor.

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum.

"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti."

SEDAT PEKER'DEN AÇIKLAMA

Sedat Peker, konutuna döndüğünü duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Peker, ailesinin yanına döndüğünü, BAE yetkilileriyle bir süre sohbet ettiğini ifade etti.

Sedat Peker'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

''Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.''

''Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.''

''Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.''

''Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.''

 

 

 

Yorumlar