Anasayfa /  Politika

Sedat Peker ile ilgili yeni detay! Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller...

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 2015 yılında yaptığı açıklamada, kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş, ''Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller özel izinle ziyaretime geliyordu'' ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu olayla ilgili CHP'den bir yalanlama gelmediği ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2021 17:09

Çektiği videolar ve Türkiye'yi hedef almasıyla gündeme gelen Sedat Peker ile ilgili bir detay daha ortaya çıktı.

Sedat Peker'in 2015 yılında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olan ilişkisini açıkladığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o dönem, Rize'de teröre karşı büyük bir miting düzenleyen Sedat Peker'e sert tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu "Bir mafya babasının (Sedat Peker) Rize'de yaptığı miting. Demokrasiyi, özgürlükleri savunuyoruz. Oluk oluk kan akacak diyor. Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleyebiliyor?" ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker de Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sosyal medya üzerinden çok sert ifadelerle cevap vermişti. CHP'li vekillerin Ergenekon davasının görüldüğü dönemde kendisini sık sık ziyaret geldiğini ifade eden Sedat Peker, ''O zaman mafya olarak görmüyorlardı'' ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu olayla ilgili CHP'den de herhangi bir yalanlamanın yapılmadığı ortaya çıktı.

''ÖZEL İZİNLERLE ZİYARETİME GELİYORDUNUZ''

Sedat Peker o dönem yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

- Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın BAŞBAKANIMIZ ile Ankara’daki korkunç terör saldırısıyla ilgili görüştükten sonra yaptığı basın açıklamasında şahsımla ilgili Sayın BAŞBAKAN'a söylediği cümleleri de açıklamış.

- Bu cümleleri dinlediğim zaman kendi kendime bir anda eski günlere yolculuk yaptım. Ergenekon davasıyla ilgili Silivri cezaevinde yatarken, CHP milletvekilleri şahsımı mafya olarak görmüyor, Adalet Bakanlıklarından aldıkları özel izinlerle de cezaevine birçok kez ziyaretime geliyorlardı.

- Sayın Kılıçdaroğlu, keşke benim yaptığım konuşmayı dinledikten sonra yorum yapmış olsaydı. Ülkemize düşmanlık yapan devletlerin isimlerini sayıp istihbarat örgütleri vasıtasıyla ülkemizdeki terör örgütlerini destekliyorlar. Şu an için ülkemiz güçlü ve ayaktadır. Bir gün askerimiz, polisimiz, istihbaratçılarımız görevini yapamaz hale gelirlerse ülkemizde kaos çıkarsa vatandaşımız meşr-u müdafaa hakkını kullandığında bütün hepsinin oluk oluk kanlarını akıtacağız, dedim. Halen daha aynısını söylüyorum ve yaşadığım sürecede aynısını söyleyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu,benim mafyalık olarak acaba neyimi görmüştür veya duymuştur?

''O ZAMAN MAFYA DEĞİLDİM DE ŞİMDİ Mİ MAFYAYIM''

- Sayın Kılıçdaroğlu, eğer ki Ergenekon yargılanmalarını normal bir yargılama kabul ediyorsa şu an partisinde milletvekili olan birçok Ergenekon sanığının derhal partisinden uzaklaştırması gerekir.

- Çünkü bütün hepsi hali hazırda Ergenekon terör örgütünden müebbet hapis cezası almış durumdalar Sayın Kılıçdaroğlu, cezaevindeyken özel izinle bana ziyarete gelen bir çok CHP’li millet vekillerine lütfen sorun, o zaman bir mafyayı neden ziyaret etmişler?

- O zamanlar mafya değildim, haksızlığa uğramış bir adamdım da Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a, AK Parti’ye bu seçimlerde destek olunması gerekir diye açıklama yaptığım için mi acaba birden mafya oldum?

DOĞAN MEDYASINA TEPKİ

- Doğan medyası Rize'deki mitingi küçültmek için 4 bin kişi katıldı diye haber yapsa da doğruların yavaş yavaş da olsa tam zamanında yerine ulaşmak gibi bir alışkanlığı vardır. Paylaşmış olduğum resimden de göreceğiniz gibi miting alanı,caminin avlusu, ara yollar, miting kürsüsünün arka tarafı dahil silme insan doluydu

- O zaman insanların aklında söyle bir soru oluşmaz mı? ana muhalefet partisi başkanı bu adama mafya babası diyor. Ancak aynı adam, ana muhalefet partisi liderinin aynı meydan da topladığı kalabalığın nasıl olur da en az 3-4 katını toplayabilir. Sayın Kılıçdaroğlu, sadece merakınızı gidermek için söylüyorum.

- Benim tek sabıkam Kelebek dosyasıdır. Dosyamın bir kısmı Yargıtay'da, oda döndüğü zaman yeniden yargılanma için müracaat edeceğim. Kaybolan yıllarımı geri getiremesem de hiç değilse insanların gönül rahatlığıyla bana mafya babası veya örgüt lideri diyebilmesini kanunen engellemiş olacağım.

Yorumlar