Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Seçim öncesi genel af mı gelecek? Mehmet Ali Kulat'tan önemli veriler

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat seçim öncesi toplumdaki genel af beklentisini değerlendirdi. Kulat, " "Cezaevlerinde 350 bin civarında insan var. Pandemiden dolayı izinli olanları topladığımızda milyonları buluyor. Ülkenin yüzde 90’ı adliyenin etrafında dönüyor dolayısıyla ortada ciddi bir adaletsizlik problemi de var." dedi.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2023 22:58

Duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek seçimler öncesinde halkın gündemini AKSOY Araştırma Başkanı Ertan Aksoy ve MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat ile birlikte Haftanın Panoraması’nda tuttu.

"ÜLKENİN YÜZDE 90’I ADLİYENİN ETRAFINDA DÖNÜYOR"

Toplumda bir af talebi olduğunu dile getiren Kulat "Af talebi olan binlerce kişi sosyal medyaya yazmış. Cezaevlerinde bugün itibariyle yaklaşık 350 bin civarında insan var. Şartlı tahliyeden yararlanan insanların sayısı, pandemiden dolayı izinli olanların sayısını toplayınca milyonları bulunuyor. 7,5 milyon devam eden ceza dosyası var. Ülkenin yüzde 90’ı adliye etrafında dönüyor. İcralık olan, bankalarla cebelleşen insanları da anlatmıyorum. Ortada ciddi bir adaletsizlik problemi var. Biten davaların bitme süreçlerine bakınca bu sorunlar daha da artıyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler genel af
Yorumlar