Anasayfa /  Politika

YSK’dan Flash Maltepe Kararı!

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan sandıkların sayımı devam edecek.

Abone ol
Abone ol 15 Nisan 2019 15:57

İstanbul Maltepe'de 400 sandıktaki sayımın iptalinin ardından oy sayımı bu sabah 12 yerine 2 kurulla yeniden başladı. Toplamda 576 sandık sayılacaktı. Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı. Yani daha önce ikinci kez sayılan 400 sandık üçüncü kez sayılmayacak. Sadece 176 sandık 'ikinci kez' sayılacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin İstanbul'un Maltepe ilçesindeki oy sayımının durmasına itirazına yönelik kararını verdi. 

KALAN SANDIKLARIN SAYIMI DEVAM EDECEK

YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Bu karara göre, kalan sandıkların sayımı devam edecek.

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.




Yorumlar