Anasayfa /  Politika

YSK'dan KHK'lı başkanlar için karar

YSK, KHK'lı başkanlara mazbata verilmemesine karar verdi, mazbatayı yarışı ikinci bitiren isimler alacak.

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2019 20:13

Yüksek Seçim Kurulu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden atılan ve 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen kişilere mazbata verilmeyeceğini açıkladı. Mazbatalar seçimi ikinci sırada tamamlayanlara verilecek.

Kurulun bu kararı, ilgili kanun ve KHK'de yer alan "Bu şekilde görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alamaz" hükmü gereğince aldığı öğrenildi.

YSK'nın son kararıyla, bu isimlerin yerine her 4 ilçede de 2. olan Ak Partili adaylar belediye başkanı olacak.

AK PARTİ İTİRAZDA BULUNMUŞTU

Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak görev yaparken çıkarılan KHK ile ihraç edilmişti. Yine VanTuşba'da seçimi önde tamamlayan Yılmaz Berki, Edremit'te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran'da Leyla Atsak'ın KHK ile ihraç edildiği bildirildi. 

Ak Parti'nin Bağlar adayı Hüseyin Beyoğlu tarafından YSK'ya itiraz yapıldı. Beyoğlu’nun bu hamlesinin ardından Ak Parti, KHK ile ihraç edilen başkanlar için de YSK’ye itiraz başvurusunda bulunmuştu.

Zeyyat Ceylan hakkında yapılan başvurunun ardından, Van'da Tuşba Belediye Başkanı seçilen Yılmaz Berki (% 52.93) , Edremit Belediye Başkanı seçilen Gülcan Kaçmaz Sayyiğit (% 53.81), Çaldıran Belediye Başkanı seçilen Leyla Atsak (% 53) için de YSK’ye itiraz başvurusunda bulunulmuştu.


Yorumlar