Anasayfa /  Politika

Son seçim anketinde bomba sonuçlar! Hangi ile kim önde? İşte son seçim anketi!

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı haftalar kalırken yeni anket sonuçları da yayınlanıyor. Son yerel seçim anket sonuçlarına göre; Millet İttifakı 4 büyükşehirde açık ara önde iken Cumhur İttifakı da 7 büyükşehirde önde gidiyor.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 15:18

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı haftalar kalırken yeni anket sonuçları da yayınlanıyor. Yerel seçim öncesi Millet İttifakı mı yoksa Cumhur İttifakı mı önde sorusu merak ediliyor. Son yerel seçim anket sonuçlarına göre; Millet İttifakı 4 büyükşehirde önde iken Cumhur İttifakı da 7 büyükşehirde önde gidiyor.

ORC Araştırma Şirketi'nin yerel seçim anket sonuçlarına göre CHP ve İyi Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın Ankara, Bursa, Antalya ve Mersin'de önde olduğu ifade edildi. Diğer yandan anket sonuçlarına göre, Ak Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın İstanbul, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya'da önde olduğu görülüyor. Ancak bazı illerde oluşan farklar kararsızların da katılmasıyla değişkenlik gösteriyor.

DENİZLİ VE BALIKESİR'İ KARARSIZLAR BELİRLEYECEK

ORC Araştırma Şirketi Sahibi Murat Pösteki, son yerel seçim anket sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Murat Pösteki, Cumhur İttifakı'nın önce olduğu illerin Ankara, Bursa, Antalya ve Mersin olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı için ise Pösteki,  İstanbul, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya'da oylarının yüksek olduğunu ifade etti.  Pösteki, Denizli ve Balıkesir'de oyların eşit durumda olduğunun altını çizerek bu iki ilde kararsızların Millet İttifakı adaylarından yana olduğunu dile getirdi. Daha önce ORC, 4 il için anket sonuçlarını açıklamıştı. 

Diğer yandan bir araştırma şirketi 31 Mart Yerel seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını yayınlamıştı. Avrasya Araştırma 10 büyükşehirde yaptığı anket sonuçlarında İstanbul'da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının başa baş gittiğini kamuoyuna duyurmuştu. Ankara'da ise CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın yüzde 9'luk bir farkla önde olduğu kaydedilmişti. 

Avrasya'nın son yerel seçim anket sonuçlarına göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında büyük rekabet yaşanacak. Anketlerde en dikkat çeken ise, kararsızların oylarının sonuçları büyük oranda etkiliyor olması.


Yorumlar