Anasayfa /  Politika

Siyaset gündeminde bomba İddia artışılıyor: 23 Haziran seçimi de iptal olur mu?

Siyaset gündeminde bomba İddia artışılıyor: 23 Haziran seçimi de iptal olur mu? YSK, 31 Mart'ta yapılan İstanbul seçimlerini, iptal ederek 23 Haziran'da yapılması kararı aldı. Ancak kulislerde bu seçimin de iptal olacağı yönünde tartışmalar var.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2019 15:47

Siyaset gündeminde bomba İddia artışılıyor: 23 Haziran seçimi de iptal olur mu?

Türkiye, iyiden iyiye seçim ülkesi oldu. Son 1 seneye 3 seçim sıkıştırıldı. 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesiyle 23 Haziran'da yenilenecek olan seçime ilişkin tartışmalar erkenden başladı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra AKP'nin itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimi iptal etmiş ve 23 Haziran'da yeniden yapılmasına karar vermişti. 31 Mart'ta eçimi kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, yapılan itirazlar nedeniyle ancak 17 Nisan'da mazbatasını alabilmişti. İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı uzun sürmedi. 6 Mayıs'ta YSK'nın aldığı kararla seçim iptal edildi ve mazbata geri alındı.

Yüksek Seçim Kurulu, iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran'da yenilenmesine karar vermiş olsa da siyaset kulislerinde bu tarihte yapılacak olan seçimin de bazı gerekçelerle iptal edileceğine dair iddialar konuşuluyor.

İddiayı bugün gazeteci Fehmi Koru kişisel web sitesinde dile getirdi. "Seçimin tekrarlanacağını önceden bilen dostum, bu defa da, 'Seçim yapılmayabilir' diyor…" başlıklı yazısında Koru, adını vermediği "dostu"nun "31 Mart’ta yapılan seçim, daha önce dediğim gibi iptal edildi; 23 Haziran seçimi ise hiç yapılmayabilir" dediğini yazdı.

Koru yazısında, bahsettiği dostunun 31 Mart'taki seçimlerden uzun bir süre önce "Galiba İstanbul seçimi iptal edilecek" yönünde bir tahminde bulunduğunu, seçime üç-beş gün kala ise, bu defa 'galiba' kısmını kaldırarak, "Göreceksin, İstanbul seçimi iptal edilecek" demeye başladığına yer verdi.

Seçimin iptal edilmesiyle dostunun haklı çıktığını belirten Fehmi Koru, aynı kişiyle dün karşılaştığını ve bu kez de kendisine "31 Mart’ta yapılan seçim daha önce dediğim gibi iptal edildi; 23 Haziran seçimi ise hiç yapılmayabilir" dediğini aktardı.

Koru'nun aktardığına göre bahsettiği dostu, seçimin iptalinin nasıl gerçekleşeceğine dair bir fikri olmadığını, tabloda bir değişiklik gözükmediği takdirde bazı gerekçeler bulunarak seçimin iptal edilebileceğini söyledi.


Yorumlar