Anasayfa /  Politika

Seçim anketi sonuçlarında hangi parti önde? İşte son yerel seçim anket sonuçları

Seçim anketi sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son seçim anketinde hangi partinin adayının önde olduğu merak ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir anket sonuçlarında kim önde? ORC Araştırma Şirketi, araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Yapılan araştırmaya göre...

Abone ol
Abone ol 18 Mart 2019 10:14

Seçim anketi sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son seçim anketinde hangi partinin adayının önde olduğu merak ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir anket sonuçlarında kim önde? ORC Araştırma Şirketi, araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puanın üzerinde. Ankara’daki anket sonuçları ile ilgili de AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

ANKARA’DA KİM ÖNDE?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Kurtulmuş açıklamasında, “Başlangıçta kararsız seçmen kitlesi biraz fazlaydı. Yılbaşından sonra gelişen süreçte kararsız kitle süratle eriyor. Onlar da AK Parti etrafında buluşuyor, bunu görüyoruz. Sahadaki anket AK Parti için çok güzel şeyler gösteriyor. Sayın Özhaseki inşallah Ankara'da seçimi çok rahat bir şekilde kazanacaktır. Anketlerdeki artış bunu gösteriyor.” dedi.

İSTANBUL, İZMİR, ANTALYA ANKET SONUÇLARI…

ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerini kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARINDA BİNALİ YILDIRIM İPİ GÖĞÜSLÜYOR

Seçimde sonucu en çok merak edilen kentlerin başında hiç kuşkusuz ki İstanbul geliyor. Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puanın üzerinde. Ankete katılanların yüzde 50,9'u tercihini Binali Yıldırım'dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46,6 olarak belirlendi.

İLÇELERDE DURUM NASIL?

Alfabetik sıraya göre inceleyecek olursak; Arnavutköy ve Avcılar ilk sırada yer alıyor. Arnavutköy'de Cumhur İttifakı adayı Ahmet Haşim Baltacı önde gözüküyor. Cumhur İttifakı oy oranı %52,4, Millet İttifakı adayı %21,3, HDP adayı da %10,6 olarak dikkat çekiyor.

Avcılar'da da Cumhur İttifakı adayı İbrahim Ulusoy; %39,6 olarak dikkat çekiyor. Millet İttifakı oy oranı da %30,3, DSP adayı mevcut belediye başkanı Handan Toprak Benli'nin oy oranı da %17,3 olarak gözüküyor.

Bağcılar ilçesinde Cumhur İttifakı adayı mevcut belediye başkanı Lokman Çağırıcı, %54,5 oy oranıyla önde gözüküyor.

Bahçelievler de ise Cumhur İttifakı adayı Hakan Bahadır; %45,6 oy oranıyla yarışı önde götürüyor. Millet İttifakı adayının oy oranı da ORC anketine göre %36,4 olarak dikkat çekiyor.

ESKİŞEHİR'DE CUMHUR İTTİFAKINDAN BÜYÜK ATAK

Eskişehir'de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49,6'lık kesimi "Kime oy vereceksiniz?" sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti'nin Adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48,5 oldu. Son durum Cumhur İttifakı'nın Eskişehir'de büyük bir atak yaptığını gösterdi.

ANTALYA ANKET SONUÇLARINDA TÜREL ÖNDE

Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gösterilen, ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da yine Menderes Türel seçim yarışını önde götürüyor. Antalya son seçim anketine göre Menderes Türel yüzde 48.9 ile önde.

İZMİR'DE HDP DESTEKÇİSİ SOYER ÖNDE!

Aday belirleme sürecinde en çok tartışılan illerin başında gelen İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer'in, önde olduğu görülüyor.

ADANA SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da MHP Adayı Hüseyin Sözlü yarışı farklı önde götürüyor.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

5 yılda bir gerçekleştirilen yerel seçimler, 31 Mart 2019 tarihinde yurt genelinde tamamlanacak. İl ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra muhtarlar ve belediye meclis üyeleri de belli olmuş olacak.

SEÇİM SONUÇLARI TRHABERLER FARKIYLA




Yorumlar