Anasayfa /  Politika

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu?

İSTANBUL'da yapılacak 23 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken anket sonuçları merak konusu. Uluslar arası haber ajansı Reuters'ten bu konuya ilişkin çok konuşulacak bir kulis haberi geldi.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2019 20:40

Reuters'ta 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair bir kulis haber yayımlandı. Haberde AK Partili yetkili bir ismin görüşlerine yer verildi. 

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı Ak Partili yetkili bir isim söylemiş - Sayfa 2

Fark 3 puan

Ünlü haber ajansına İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki anket sonuçlarını yorumlayan AK Partili yetkili şöyle konuştu:

-"İmamoğlu’nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var".

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı Ak Partili yetkili bir isim söylemiş - Sayfa 3

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul’a ‘kamp‘ kurduğunu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü kaydeden aynı yetkili, “Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım’ın kazanma şansı var” dedi.

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı Ak Partili yetkili bir isim söylemiş - Sayfa 4

HDP’ye oy veren Kürt seçmenin de oylarına talip olduklarını belirten AK Parti yetkilisi şöyle devam etti: 

-“Daha önce AK Parti’ye oy veren bu seçmenleri yeniden sandığa getirir ve partimize oy verdirirsek, ipi göğüsleriz. Karşılıklı zor bir dönem geçirildi ama son dönemdeki yumuşamanın da olumlu etkileri olacaktır.”

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı Ak Partili yetkili bir isim söylemiş - Sayfa 5

AK Parti’ye yakın bir kaynak da anketlerde İmamoğlu’nun halen önde olduğunu belirterek, “Çok daha iyi ve ılımlı bir kampanya olacak. Bunun izleri ortada. Sonuçlarını göreceğiz. Erdoğan önümüzdeki günlerde ve seçim yaklaştıkça hızlanacak şekilde İstanbul’a ağırlık verecek. Yıldırım’ın şansı var” dedi.

Reuters İstanbul seçimi için farkı açıkladı Ak Partili yetkili bir isim söylemiş - Sayfa 6

Yıldırım’ın tekrarlanacak seçim öncesi yine ‘isteksiz ve heyecansız‘ göründüğünü kaydeden kaynak, “Bu görüntü biraz algıyı zorluyor. Seçimin tekrarı nedeniyle tabandan da bir miktar kayıp yaşanabilir, AK Parti’ye tepki oyları olacak. Diğer adaylar da CHP adayı için çalışacak” diye konuştu.


Yorumlar