Anasayfa /  Politika

İşte güncel anket sonuçları ! Hangi ilde hangi aday önde

ORC Araştırma şirketinin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya için yaptığı anketlere göre; İstanbul'da Binali Yıldırım, Antalya'da Menderes Türel kazanıyor. Ankara'da ise kararsız oyların dağılmasının ardından Mehmet Özhaseki yüzde 49.2 Mansur Yavaş yüzde 47.9 oranına ulaşıyor. İşte 31 Mart yerel seçim İstanbul, Ankara, Antalya, Adana il il anket sonuçları son dakika hangi ilde hangi parti önde?

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2019 14:33

ORC Araştırma şirketinin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya için yaptığı anketlere göre; İstanbul'da Binali Yıldırım, Antalya'da Menderes Türel kazanıyor. Ankara'da ise kararsız oyların dağılmasının ardından Mehmet Özhaseki yüzde 49.2 Mansur Yavaş yüzde 47.9 oranına ulaşıyor. İşte 31 Mart yerel seçim İstanbul, Ankara, Antalya, Adana il il anket sonuçları son dakika hangi ilde hangi parti önde? İşte en son haberler ve en son oy oranları

31 Mart yerel seçim anket sonuçları oldukça merak ediliyor. Anket şirketleri yerel seçimlere sayılı günler kala bir bir sonuçları açıklıyor. Seçim anketi sonuçlarında hangi adayın önde olduğu merak ediliyor. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya seçim anketi sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları 31 Mart'ta sandık başına gidecek olan adaylar tarafından yakından takip ediliyor. ORC Araştırma Şirketi, araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım yarışı önde götürüyor. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da yine Menderes Türel önde gidiyor. İşte güncel anket sonuçları

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARINDA BİNALİ YILDIRIM ÖNDE

Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puanın üzerinde. Ankete katılanların yüzde 50,9'u tercihini Binali Yıldırım'dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46,6 olarak belirlendi.

İLÇELERDE DURUM NASIL?

Alfabetik sıraya göre inceleyecek olursak; Arnavutköy ve Avcılar ilk sırada yer alıyor. Arnavutköy'de Cumhur İttifakı adayı Ahmet Haşim Baltacı önde gözüküyor. Cumhur İttifakı oy oranı %52,4, Millet İttifakı adayı %21,3, HDP adayı da %10,6 olarak dikkat çekiyor.

Avcılar'da da Cumhur İttifakı adayı İbrahim Ulusoy; %39,6 olarak dikkat çekiyor. Millet İttifakı oy oranı da %30,3, DSP adayı mevcut belediye başkanı Handan Toprak Benli'nin oy oranı da %17,3 olarak gözüküyor.

Bağcılar ilçesinde Cumhur İttifakı adayı mevcut belediye başkanı Lokman Çağırıcı, %54,5 oy oranıyla önde gözüküyor.

Bahçelievler de ise Cumhur İttifakı adayı Hakan Bahadır; %45,6 oy oranıyla yarışı önde götürüyor. Millet İttifakı adayının oy oranı da ORC anketine göre %36,4 olarak dikkat çekiyor.

MEHMET ÖZHASEKİ ANKARA'DA 49.2 İLE ÖNDE

Kararsız oyların dağılmasının ardından Mehmet Özhaseki yüzde 49.2 Mansur Yavaş yüzde 47.9 oranına ulaşıyor.

Anket şirketi yetkilileri kararsızların oranının azalmasıyla Özhaseki'nin oylarının daha da artacağı ve farkın açılacağı yönünde görüş bildiriyor.

ESKİŞEHİR'DE CUMHUR İTTİFAKINDAN BÜYÜK ATAK

Eskişehir'de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49,6'lık kesimi "Kime oy vereceksiniz?" sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti'nin Adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48,5 oldu. Son durum Cumhur İttifakı'nın Eskişehir'de büyük bir atak yaptığını gösterdi.

ANTALYA ANKET SONUÇLARINDA TÜREL ÖNDE

Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gösterilen, ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da yine Menderes Türel seçim yarışını önde götürüyor. Antalya son seçim anketine göre Menderes Türel yüzde 48.9 ile önde.

İZMİR'DE HDP DESTEKÇİSİ SOYER ÖNDE!

Aday belirleme sürecinde en çok tartışılan illerin başında gelen İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer'in, önde olduğu görülüyor.

ADANA SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da MHP Adayı Hüseyin Sözlü yarışı farklı önde götürüyor.


Yorumlar